Consumul de continut video pe mobil si numarul de abonamentele 5G vor creste semnificativ pana in 2021 conform raportului Ericsson Mobility


Ericsson Mobility Report November 2015_3

  • Evolutia catre 5G va deschide noi oportunitati pentru toate industriile.
  • Cresterea semnificativa a consumului de continut video va putea genera un volum de trafic de 6 ori mai mare per smartphone in America de Nord si Europa pana in 2021.
  • In Europa, volumul de trafic de date de pe smartphone-uri va creste de 10 ori in urmatorii 6 ani.
  • Studiul Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 arata ca, din 2012 pana acum, s-a inregistrat o crestere de 71% in ceea ce priveste urmarirea continutului video pe smartphone
  • A crescut si timpul de vizionare alocat continutului generat de utilizatori, 1 din 10 persoane isi petrece peste 3 ore pe zi pe YouTube

Ericsson (NASDAQ: ERICS) a prezentat astazi in Romania cea mai noua editie a studiului Mobility Report impreuna cu date, analize si previziuni legate de viitorul retelelor 5G si obiceiurile de consum TV si media. Studiul estimeaza ca pana in 2021 vor exista 150 de milioane de abonamente la serviciile de telefonie mobila 5G, ceea ce va genera un volum de trafic de 6 ori mai mare per smartphone in America de Nord si Europa.

Ericsson Mobility Report November 2015_2

Mai mult decat atat, traficul de date per smartphone in America de Nord va creste de la 3,8 pana la 22 GB pe luna pana in 2021, in timp ce in Europa de Vest cresterea va fi de la 2 la 18 GB pe luna, iar in Europa Centrala si de Est traficul de date va ajunge la 6,9 GB pe luna.

Tinand cont ca in fiecare secunda sunt inregistrate 20 de abonamente de broadband mobil noi, numarul din ce in ce mai mare al acestora la nivel global este un alt factor important care influenteaza cresterea traficului de date. In acest moment, numarul de abonamente la serviciile de telefonie mobila a egalat numarul de oameni de pe pamant. Mai mult decat atat, in 2016 vor exista 4 miliarde de abonamente doar pentru smartphone-uri.

DSC03623

Milena Matic (foto), Strategy & Marketing & Communications Manager Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Romania and Moldova, Ericsson

„Extinderea retelelor LTE si LTE-Advance in Europa impreuna cu inovatiile tehnologice in materie de dispozitive mobile vor continua sa contribuie la cresterea gradului de utilizare a serviciilor de telefonie mobila si la imbunatatirea experientei utilizatorilor”, a spus Milena Matic (foto), Strategy & Marketing & Communications Manager Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Romania and Moldova, Ericsson. „In acest context, estimam ca traficul lunar total de date mobile de pe smartphone-uri va creste de 10 ori intre 2015 si 2021, atingand o cifra de aproximativ 13 GB per abonament. Mai mult decat atat, estimam ca volumul de trafic de date video in retelele mobile va creste de 14 ori la nivel mondial pana in 2021.”

Alte rezultate importante ale studiului Ericsson Mobility Report 2015 includ:

Ericsson Mobility Report November 2015

  • Continutul video acapareaza traficul de date: Traficul de date la nivel global va creste de 10 ori pana in 2021, iar continutul video va reprezenta 70%. In acest moment, YouTube genereaza 70% din traficul video, in timp ce Netflix poate ajunge la 20% in tarile in care serviciul este disponibil.
  • Continutul generat de utilizatori devine din ce in ce mai important: Platformele dedicate continutului generat de utilizatori contribuie la cresterea numarului de consumatori care acceseaza continut TV si video online. 1 din 10 consumatori urmaresc YouTube mai mult de 3 ore pe zi, iar 1 din 3 consumatori considera ca este foarte important sa poata accesa altfel de continut si pe televizorul din casa.
  • Generatia Y (millennials) prefera ecranele mobile: Numarul de consumatori care urmaresc continut video pe dispozitive mobile a crescut semnificativ. Astfel, 61% dintre utilizatorii de smartphone isi folosesc telefoanele pentru a viziona continut video, o crestere de 71% din 2012 pana in prezent. Mai mult decat atat, doua treimi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 34 de ani urmaresc continut video pe tablete, laptop-uri si smartphone-uri.
  • IT&C contribuie la scaderea emisiilor de CO2: IT&C va permite reducerea consumul de energie si a efectului de sera in toate sectoarele industriale. Scaderea totala a emisiilor va putea ajunge pana la 10 gigatone de CO2e, reprezentand aproximativ 15% din procentul total de emisii la nivel global in 2030 si mai mult decat amprenta de carbon a SUA si Europa.

Ericsson Mobility Report prezinta date, previziuni si analize legate de traficul mobil, numarul de abonamente si comportamentul consumatorilor, oferind informatii importante despre traficul inregistrat in prezent si tendintele de piata.

Intregul studiu Ericsson Mobility Report poate fi gasit la adresa: http://www.ericsson.com/res/docs/2015/mobility-report/ericsson-mobility-report-nov-2015.pdf, iar studiul regional cu date exclusiv pentru Europa poate accesat la: http://www.ericsson.com/res/docs/2015/mobility-report/emr-nov-2015-regional-report-europe.pdf

18 Noiembrie 2015, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.