Intel a prezentat in Romania cele mai noi sisteme bazate pe cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro si Intel Core M vPro


Showcase produse_1            Intel a prezentat astazi in Romania, cele mai noi sisteme pentru segmentul business, echipate cu cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ si Intel® Core™ M vPro™. De asemenea, compania a realizat demonstratii ale celor mai noi tehnologii, menite sa transforme complet spatiul de lucru intr-unul colaborativ, fara cabluri, precum Intel® Pro Wireless Display si Intel® Wireless Docking. In plus, au fost prezentate live aplicatiile tehnologiei Intel® RealSense™, ce reprezinta urmatorul nivel in materie de perceptual computing. Aplicatia foloseste camera 3D Intel® RealSense™, prima camera integrata care “vede” similar cu vederea umana, astfel incat poate intelege miscarile naturale si raspunde in trei dimensiuni.

Pentru prima data in Romania, Intel a vorbit ieri si de activitatea Intel Security pe plan local. Intel Security a prezentat noi metode de securizare in mediul enterprise.

Bazate pe procesul de fabricatie pe 14nm, noile procesoare Intel® Core™ vPro™ si Intel® Core™ M vPro™ ofera utilizatorilor din companii o varietate de noi dispozitive, de la PC-uri pana la sisteme 2 in 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshell foarte subtiri si mini PC-uri care aduc, in medie, o durata de viata a bateriei de doua ori mai mare1 si o performanta dubla1, cu un design de aproape trei ori mai subtire2 si cu 50% mai usor2 fata de un laptop vechi de patru ani. In cadrul evenimentului de astazi au fost prezentate sisteme bazate pe tehnologia Intel, de la producatori precum Acer*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Maguay*, Toshiba*.

Bogdan Georgescu

“Spatiul de lucru se transforma. Lucram de oriunde de pe dispozitive variate, companiile cautand cele mai bune tehnologii care sa le ofere mobilitate, securitate a datelor si rezultate. La Intel lucram la cele mai noi tehnologii care sa se adreseze acestor nevoi”, a declarat Bogdan Georgescu (foto) , Channel Account Manager, Intel Romania si Bulgaria.

“Cu ajutorul celei de-a cincea generatii a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ si Intel® Core™ M vPro™, spatiul de lucru se transforma, oferindu-le companiilor noi experiente de utilizare pentru o productivitate crescuta”, a mai spus el.

Infografic - Cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro

Tehnologia schimba spatiul de lucru

Potrivit unui studiu[1] Intel Romania, realizat de compania de cercetare Unlock Research, tehnologia are impact asupra evolutiei locului de munca si a lasat loc creativitatii. In prezent exista o mai mare mobilitate a locului de munca. Cercetarea a avut la baza interviuri cu angajati din multinationale, companii mici si mijlocii, antreprenori din domenii precum farma, FMCG, IT & Telecom, retail, dar si arhitecti si designeri.

Studiul a aratat ca progresul tehnologic a eliminat presiunea asupra angajatilor de a lucra cu abstractul si a lasat loc creativitatii. Acest lucru a avut impact si asupra spatiului de lucru, care este mai liber, personalizat, dedicat creativitatii si interactiunii umane. Tehnologia a tinut pasul cu aceste schimbari, drept pentru care exista in prezent device-uri mai subtiri, usoare, 2 in 1, dar in acelasi timp performante si cu multe capabilitati pentru o mobilitate crescuta.

Astfel, tehnologia umanizeaza spatiul de lucru, permitandu-le angajatilor sa fie mai creativi.

Showcase produse

Biroul viitorului este wireless

Noua gama de procesoare Intel® Core™ vPro™ si Intel® Core™ M vPro™ ofera capabilitati de tip wireless, securitate integrata si o performanta mai mare care permit atat angajatilor, cat si companiilor sa isi imbunatateasca productivitatea pentru a-si mentine competitivitatea.

Tehnologia Intel® Pro Wireless Display (Intel® Pro WiDi), prezentata in cadrul evenimentului de astazi, elimina cablurile din spatiile de conferinte si simplifica procesul de partajare a informatiilor in companii. Intel® Pro WiDi permite utilizatorilor sa faca prezentari de pe computer, prin conexiune wireless, securizata, cu alte monitoare si ecrane, marind eficienta utilizarii de catre companii cu ajutorul unor comenzi simple si securitate.

Eveniment IntelIntel® Wireless Docking le permite angajatilor companiilor sa fie conectati si gata de lucru imediat dupa ce ajung la birou. Noua tehnologie wireless, sigura, bazata pe tehnologia Intel Wireless Gigabit permite sistemelor sa se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri si accesorii USB eliminand astfel nevoia pentru traditionalele dock-uri.3

Intel® RealSense™ foloseste o camera 3D integrata in dispozitiv care “vede” precum utilizatorul, drept pentru care intelege si raspunde tridimensional la miscarile naturale. In cadrul evenimentului Biroul viitorului au fost prezentate trei aplicatii ale Intel® RealSense™: recunoasterea gesturilor si miscarea obiectelor de pe ecran cu mana, recunoasterea faciala cu ajutorul scanarii 3D si masurarea distantei dintre doua obiecte.

Noile procesoare aduc si o securitate crescuta pentru datele companiilor. Tehnologia Intel® Identity Protection ajuta la simplificarea autentificarii si asigura faptul ca persoanele potrivite au acces la informatia corecta cand este necesar.3 In contextul in care locul de munca este din ce in ce mai mobil, este si mai important ca dispozitivele sa fie protejate tot timpul, fara ca acest lucru sa aiba impact asupra productivitatii. Managementul la distanta prin retele wireless si pentru mai multe dispozitive este acum posibil cu tehnologia Intel® Active Management, chiar si daca sistemul de operare nu merge sau dispozitivul este inchis.3

[1] Cercetare calitativa realizata in luna martie 2015, pe baza de interviuri cu reprezentanti din domenii precum farma, FMCG, IT & Telecom, retail si design.

1 Aprilie, Bucuresti – Intel Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.