Intel organizeaza la Bucuresti, in weekendul 28-29 martie, Break and Make Workshops and Hackathon


intel_break_n_make_bucharest_flyer_A5_02Primul eveniment Break and Make Workshops and Hackathon realizat de Intel in colaborare cu hub:raum si cu sprijinul echipelor DeviceHub.net si Wyliodrin, se va desfasura la TechHub Bucharest, sambata si duminica, 28 martie (prima zi) si 29 martie (a doua zi) 2015. Concursul este dedicat tinerilor antreprenori pasionati de tehnologie si programatorilor care doresc sa porneasca un startup. Participantii trebuie sa aiba cunostinte de programare bune pentru a participa la concurs.

“Ii asteptam alaturi de noi la Hackathon pe tinerii antreprenori pasionati de tehnologie si programatorii care doresc sa porneasca un startup. Domeniile de interes sunt, printre altele, design, dezvoltare de software si inginerie. Primul nostru program de acest tip are la baza dorinta de antreprenoriat coroborata cu un week-end special pentru activitati de programare desfasurate intr-o atmosfera de echipa. Obiectivul nostru este sa aducem laolalta antreprenori si programatori pentru a dezvolta prototipuri ale unor solutii comerciale viabile” a declarat Raluca Oltean, EMEA Higher Education Program Manager.

Programul evenimentului Break and Make

In prima zi, Intel si hub:raum vor oferi participantilor doua sesiuni de workshop si programare utilizand platforma Edison. Tot in prima zi, va avea loc si o activitate de teambuilding in care se vor stabili echipele care vor concura la hackathon. In cea de-a doua zi a hackathonului propriu-zis, echipele vor realiza un prototip al proiectului, prototip pe care il vor testa pentru a se asigura ca functioneaza inainte de prezentarile finale. Acestea vor avea loc duminica.

Participantii vor utiliza in proiectele lor placile Intel Edison ca o componenta principala, impreuna cu senzori furnizati de terti si propriul software implementat pe durata concursului.

Programul detaliat al celor doua zile ale evenimentului este disponibil pe website-ul Break and Make.

Selectarea castigatorului/castigatorilor si acordarea premiilor

Castigatorii vor fi selectati de catre un juriu format din reprezentanti ai comunitatii de dezvoltatori locali, ai mediului universitar si ai jurnalistilor.

Proiectele realizate vor fi evaluate in baza urmatoarelor criterii: inovare/creativitate, potentialul de comercializare, experienta utilizatorului, dificultatea tehnica si functionalitate. De asemenea, toate criteriile de evaluare vor avea o pondere egala.

Membrii echipelor castigatoare vor primi urmatoarele premii: Premiul I – Placi Edison si un set de casti SMS Audio BioSport; al doilea premiu – placi Edison; al treilea premiu: placi Galileo.

Tehnologia Intel® Edison

Platforma Intel® Edison este o solutie conceputa pentru a reduce timpul de realizare a prototipurilor si timpul de productie a dispozitivelor conectate, care vor sta la baza viitoarei revolutii industriale. Acest val de dispozitive va fi o colectie diversificata de produse create pentru consumatori specifici si nevoi de consum distincte.

Platforma Intel® Edison a fost conceputa special pentru creatorii acestor dispozitive – antreprenori aflati la inceput de drum, dornici sa inventeze viitorul. Tehnologia combina o platforma hardware adaptabila, puternica si un ecosistem flexibil, cu compatibilitate software extinsa si un mediu de suport online.

Datorita solutiei oferite de platforma Edison, imaginatia este singurul obstacol care poate sta in calea inovatiei.

Tehnologia Intel® Galileo

Placa de dezvoltare Intel® Galileo de cea de-a doua generatie este un echipament de dezvoltare si creare de prototipuri, compatibil Arduino*, bazat pe arhitectura Intel®. Este conceputa special pentru dezvoltatori, studenti si profesori, precum si pentru entuziastii de acasa, pasionati de electronica.

Galileo foloseste sistemul de operare Linux, dar aplicatiile pot fi realizate si folosind instrumentele de dezvoltare Arduino. Intel® Galileo reuseste astfel sa combine capabilitatile avansate oferite de sistemul de operare Linux*, si de ecosistemul sau vast de aplicatii, cu usurinta de dezvoltare oferita de Arduino. Intel® Galileo este prima placa de dezvoltare Intel in totalitate Open Source – atat hardware, cat si software, aspect important pentru dezvoltatori si in acelasi timp pentru comunitatile de start-up-uri, care doresc sa realizeze prototipuri de produse. Referitor la dezvoltarea de proiecte care necesita resurse minime, dar cu aplicabilitate in domenii vaste, Intel® Galileo este solutia potrivita pentru multi dezvoltatori.

26 martie 2015, BUCURESTI – INTEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.