Prima tableta Mozilla si drone profesionale, prezentate in premiera la IMWorld 2014


image001            Editia din acest an a Internet & Mobile World (IMWorld 2014), eveniment care va avea loc la Romexpo Bucuresti, in perioada 8-9 octombrie, va aduce in premiera pentru tara noastra prima tableta Mozilla, in varianta beta, care nu a fost inca lansata pe piata. Pe langa acest dispozitiv, pasionatii de gadgeturi vor putea testa si mai multe drone profesionale, printre care Phantom 2, Phantom 2 Vision Plus si Spreading Wings S900, dar si ochelarii inteligenti de la Google.

 

“Pentru editia din acest an a evenimentului IMWorld, am reusit sa aducem pentru pasionatii de gadgeturi mai multe dispozitive inovatoare. O noutate in acest sens este prezentarea primei tablete Mozilla. Desi nu este inca lansata pe piata, tableta va putea fi testata in Romania. Nu este singura noutate, trebuie mentionat si faptul ca, in cadrul evenimentului, vor putea fi testate si alte dispozitive inteligente, de ultima generatie, precum Google Glass, un bancomat pentru moneda virtuala Bitcoin, imprimate 3D, dar si drone profesionale”, a declarat Cristian Hossu, Managing Partner al Universum Events, organizatorul IMWorld.

Astfel, participantii la IMWorld 2014 vor avea posibilitatea sa cumpere bitcoins, moneda virtuala faimoasa in intreaga lume, pentru ca, in cadrul IMWorld 2014, va fi amplasat un ATM pentru bitcoin, cu ajutorul caruia se vor putea face tranzactii, atat din lei in bitcoins, cat si invers.

 

In cadrul evenimentului, vor fi expuse si mai multe imprimante 3D: Makerbot Replicator 2, Ultimaker 2, UP Plus, UP!Mini, o imprimanta 3D industriala, dar si tehnologii inovatoare de imprimare cu cerneala solida. De asemenea, se vor regasi si doua modele de 3Doodler.

 

3Doodler este primul stilou cu ajutorul caruia se poate „desena” 3D, din plastic, orice obiect, fara ca cel care il foloseste sa detina cunostinte tehnice. Dipozitivul este foarte usor de utilizat si practic, iar cu acesta se pot realiza schite 3D, desene, machete, sculpturi etc.

 

Cu ajutorul imprimantelor 3D, se poate „printa” orice, de la jucarii, la piese de inalta calitate, precum cele folosite la constructia rachetelor. De exemplu, de curand, a fost lansata in spatiu prima racheta care detine componete facute cu ajutorul unei imprimante 3D, iar Airbus a anuntat, de asemenea, ca va folosi aceste dispozitive pentru a „construi” parti din noile avione ale companiei.

 

Dintre dispozitivele Mozilla, tableta mentionata mai sus nu este singurul produs prezent la IMWorld 2014. In cadrul evenimentului, va fi prezentat si Smartphone Flame, un telefon destinat in special dezvoltatorilor, dar care poate fi achizitionat si de consumatori.

 

Alte produse care vor putea fi testate sunt si smartphone-urile proaspat lansate ale celor de la Lenovo, care au atras atentia publicului datorita autonomiei bateriei de pana la trei zile. De asemenea, Withings Aura – sistem inteligent de monitorizare si imbunatatire a somnului si Jawbone UP 24 – o bratara care permite monitorizarea miscarii, avand ca functie principala controlul greutatii, sunt alte cateva device-uri din categoria « Lifestyle » care vor fi expuse in cadrul evenimentului.

 

Toate gadgeturile prezentate, precum si alte noutati tehnologice vor fi disponibile pentru testare in „Future Corner-ul” IMWorld, eveniment ce reuneste speakeri internationali de top, consultanti si dezvoltatori de solutii digitale, in doua zile de conferinta si 7.000 de metri de spatiu expozitional. Accesul vizitatorilor se face pe baza de pre-inregistrare, iar biletele „Regular Registration”, ce ofera un discount de 25% sunt disponibile pana pe 24 septembrie pe www.imworld.ro.

 

Bucuresti, 18 septembrie 2014Universum Events

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.