Doi ani de jocuri King made in Romania


King Bucharest

King aniverseaza doi ani de la infiintarea studioului din Romania

King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, aniverseaza doi ani de la deschiderea studioului din Romania. Zilnic, milioane de utilizatori joaca cele mai de succes titluri dezvoltate pe plan local, Bubble Witch Saga si Gospo’s Great Adventures.

“Suntem 60 de oameni care ocupa doua etaje si care se pot mandri ca sunt responsabili de divertismentul a milioane de oameni din intreaga lume,” declara Mihai Sfrijan, Head of Studio King Romania. “Imi aduc aminte de prima zi de lucru la studioul din Bucuresti. Eram doar patru oameni cu cateva calculatoare intr-un birou de pe Calea Victoriei, insa eram plini de entuziasm si pasiune pentru proiectul pe care il incepeam,” povesteste Mihai Sfrijan.Bubble Witch Saga

Deschiderea studioului din Romania a venit si ca o consecinta a deciziei globale a companiei de a intra pe platformele mobile (iOS si Android). Mai mult, King a hotarat sa sincronizeze versiunea de Facebook a titlurilor din portofoliu cu versiunile de mobile, iar Bubble Witch Saga a fost nu doar primul joc complet sincronizat intre platforme, ci si primul joc dezvoltat integral in studioul din Bucuresti. Alegerea titlului Bubble Witch Saga a fost fireasca, fiind, la momentul respectiv, cel mai popular joc din portofoliul companiei. La doar 42 de zile de la lansare, Bubble Witch Saga a inregistrat $1 milion profit, iar in prezent se mentine in topul jocurilor de pe Facebook si platformele mobile. La scurt timp dupa lansarea titlului Bubble Witch Saga, a fost lansat hit-ul Candy Crush Saga, care a revolutionat jocurile casual si a ajuns unul dintre cele mai populare jocuri ale tuturor timpurilor. Inca de la inceput, romanii de la studioul King din Bucuresti au participat activ la succesul titlului Candy Crush Saga, fiind responsabili de partea de QA pentru versiunile de mobile ale jocului. In continuare, Candy Crush Saga se mentine pe locul #1 in topul aplicatiilor pe Facebook si in top 3 jocuri pe platformele mobile, iOS si Android. Bubble Witch Saga nu este singurul titlu produs de romanii de la King. In septembrie, a fost lansat Gospo’s Great Adventures pe platforma King.com, ajungand, in doar cateva zile de la lansare, cel mai accesat joc de catre utilizatori din intreaga lume.

Turtle_Logo_background_2Ascensiunea rapida a titlurilor King in topurile celor mai jucate si profitabile jocuri pe platforma Facebook se datoreaza experientei acumulate in timp si a dezvoltatorilor ce reusesc sa ofere utilizatorilor cea mai buna experienta de joc. In prezent, studioul King din Romania numara 60 de angajati care se ocupa cu dezvoltarea versiunilor de Facebook si mobile a jocului Bubble Witch Saga, dezvoltarea versiunilor de Facebook si mobile pentru un nou proiect, dezvoltarea de noi prototipuri in portofoliu si testarea tuturor jocurilor de mobile produse in companie. Pentru anul 2014, King are in plan recrutarea a cel putin 40 de angajati care sa se alature echipelor de dezvoltare de la studioul din Bucuresti. Pozitiile disponible in cadrul studioului sunt: Backend Java Developer, Business Performance Manager, C++ Game Developers, Data Scientist, Graphic Designer, Producer, QA Analyst, QA Automation Engineer si UI Designer.

Bucuresti, 17octombrie 2013 – King

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.