Sony NEX-5T, camera foto compacta pentru fotografiere inteligenta si partajare wireless a imaginilor


NEX5T_wSELP1650_1_BK

Sony NEX-5T, camera foto compacta pentru fotografiere inteligenta si partajare wireless a imaginilor

  • NFC pentru o conexiune Wi-Fi mai usoara1,2; functia Smart Remote Control pentru fotografierea cu ajutorul smartphone-ului
  • Senzor Exmor™ APS HD CMOS mai mare pentru imagini la o calitate superioara si filmare Full HD, intr-un corp ultra-compact
  • Functia Hybrid AF permite o focalizare automata precisa
  • Functii suplimentare prim aplicatiile PlayMemories Camera Apps™

Noua camera Sony NEX-5T ofera posibilitatea realizarii fotografiilor la calitate profesionala, permitand in acelasi timp partajarea wireless a fotografiilor realizate. Dotata cu un design compact, noua camera nu face rabat de la calitate, integrand un senzor mai mare.

Fiind perfect dimensionata pentru a incapea in orice buzunar, aceasta reprezinta partenerul ideal pentru fotografii ce isi doresc cadre la calitatea unui DSLR insa cu o camera foto compacta ce ofera un larg set de optiuni de control.

Sony NEX-5T reprezinta prima camera foto Sony cu obiective cu montura E interschimbabile ce integreaza functia NFC, oferind utilizatorului posibilitatea de partajare rapida a imaginilor si materialelor video pe smartphone-uri si tablete cu Android. Mai mult, camera foto poate fi controlata de la distanta multumita aceleiasi tehnologii. Optiunea Smart Remote Control permite realizarea unei fotografii utilizand smartphone-ul drept telecomanda – fiind ideala pentru poze de grup.

Senzorul generos APS-C de 16.1 megapixeli efectivi poate capta mai multa lumina in comparatie cu senzorii mici existenti in alte camere foto compacte. Astfel, vor rezulta cadre la calitatea DSLR si materiale video in format Full HD, cu un zgomot de fundal redus, camera foto fiind ideala pentru surprinderea scenelor de amurg si interioarelor slab iluminate.

Functia Advanced Fast Hybrid AF combina focalizarea automata bazata pe detectia fazei cu focalizarea automata bazata pe detectia contrastului, asigurand o precizie superioara. Astfel, portretele, precum si scenele urbane surprinse vor fi intotdeauna perfecte.

Realizarea de autoportrete este acum mai usoara multumita ecranului LCD rabatabil, care se poate inclina la un unghi de 180°. Functia Auto Portrait Framing permite decupajul automat al autoportretelor, pentru rezultate cat mai spectaculoase.

Fotografii profesionisti beneficiaza de asemenea de o suita de functii menite sa le respecte fidel viziunea artistica. NEX-5T ofera o flexibilitate crescuta multumita rotitei de control dedicate si butonului Fn programabil.

 

Noile aplicatii PlayMemories

Exista tot mai multe aplicatii PlayMemories Camera Apps ce pot fi descarcate pentru a adauga functii noi şi distractive aparatului NEX-5T. Acestea sunt oferite spre descarcare gratuit sau contra cost, reprezentand o modalitate excelenta de obtinere a unor efecte de imagine impresionante sau a unor aplicatii utile care sa diversifice optiunile creative.

Noua aplicatie Lens Compensation permite cunoscatorilor sa aplice corectii de imagine subtile in functie de tipul de obiectiv folosit la realizarea fotografiilor. Nivelul de corectie poate fi ajustat şi va ameliora efectul de vignetare, aberatiile cromatice sau distorsiunile tip barrel sau pincushion.

Aplicatia Smart Remote Control, ajunsa acum la Versiunea 2.0, adauga posibilitatea controlului focalizarii automate direct de pe ecranul smartphone-ului sau tabletei utilizate (necesita instalarea celei mai recente versiuni a aplicatiei PlayMemories Mobile). Acum puterea de a ajusta imaginea este şi mai mare datorita faptului ca modificarile de compensare EV, diafragma, timp de expunere, ISO sau balans de alb pot fi efectuate de la distanta prin printr-o simpla atingere. Mai mult, functia MF Assist permite verificarea cu precizie a focalizarii portretelor sau cadrelor macro, imaginea fiind transpusa clar pe ecranul mare al tabletei sau pe cel al telefonului.

Functia Direct Upload a ajuns de asemenea la Versiunea 2.0 şi permite transferul fotografiilor catre retelele sociale prin intermediul oricarui hotspot Wi-Fi3. Instalarea add-on-ului Flickr permite acum incarcarea fotografiilor direct pe Flickr.

Noi accesorii

Colectia de accesorii optionale ofera protectie şi stil aparatului foto. Creat exclusiv intr-o paleta de culori ce se asorteaza cu NEX-5T şi NEX-5R, LCJ-EBA este un toc subtire şi uşor ce permite folosirea fara dificultati a functiei NFC oferite de aparatul NEX-5T. Geanta de transport LCS-BBK incape cu uşurinta intr-o geanta de calatorie. Geanta de transport LCS-EMJ detine o sectiune expandabila cu ajutorul unui fermoar, care permite stocarea aparatului impreuna cu un obiectiv montat de dimensiuni mai mari. Incarcatorul BC-QM1 poate incarca rapid acumulatorii celor mai recente modele α şi Handycam® şi ofera de asemenea alimentare prin USB pentru smartphone. Kit-ul de accesorii ACC-PFW1 contine folia de protectie a ecranului PCK-LS1EM ce tine amprentele departe de ecran, filtrul multistrat (MC) VF-405MP (diametrul 40.5mm) şi un acumulator NP-FW50.

Noul sistem de camera foto compacta cu obiective interschimbabile NEX-5T va fi pus in vanzare in magazinele incepand cu luna septembrie 2013.

1 Pentru smartphone-uri sau tablete cu sistem de operare Android, versiune 4.0 sau mai noua, compatibile NFC.

2 Transferul de imagini de la smartphone-uri/tablete fara NFC catre PC-uri sau televizoare necesita o conexiune Wi-Fi.

3 Functia Direct Upload este compatibila cu Flickr, cu suport pentru mai multe servicii in viitor. Retelele sociale pe care poate fi efectuata incarcarea de fotografii difera in functie de regiune.

Specificatii produs

NEX-5T
Model Camera foto digitala cu obiective interschimbabile
Compatibilitatea cu obiective Sistem de obiective cu montura E. Pot fi utilizate si obiectivele cu montura A, impreuna cu adaptorul optional (AF continuu in cazul   utilizarii LA-EA2)
Senzor de imagine Senzor Exmor™ APS HD CMOS tip APS-C (23.5 x15.6 mm) cu 16.1 megapixeli efectivi
Procesor Procesor de imagine BIONZ™
Sensibilitate ISO ISO 100 – 25600 (pentru fotografii)
Inregistrare video HD Full HD AVCHD Ver. 2.0 conform / MPEG-4 AVC/H.264; MP4;

pana la 1920 x 1080 50p

Ecran TFT (Xtra Fine LCD) tip wide de 7,5cm (3″) cu rezolutie de 921.000 puncte; se inclina in sus la aprox. 180 de grade, in jos la aprox. 50 de grade; panou tactil sensibil la presiune
Zoom digital Clear Image Zoom: aprox. 2x (pentru fotografii)

Smart Zoom: aprox. 1.4x/2x (pentru fotografii)

Digital Zoom: aprox. 4x (pentru fotografii / filme)

SteadyShot™ INSIDE Stabilizare optica a imaginii disponibila pentru obiective cu montura E selectate
Sistem Autofocus Fast Hybrid AF (AF cu detectia fazei/AF cu detectia contrastului); 99 puncte(AF cu detectia fazei) / 25 puncte (AF cu detectia contrastului);

Tracking Focus

Modul Picture Effect 11 tipuri (15 variatii): Posterisation (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
Fotografiere continua Pana la 10 cadre pe secunda (in modul Speed Priority Continuous)
Autonomia bateriei (fotografii) Aprox. 330 de cadre (standardul CIPA)
Alte caracteristici Auto Portrait Framing si Self-Portrait; Face Detection si Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight; Creative Styles; Photo Creativity; Wi-Fi; USB Charge; Aplicatii PlayMemories Camera (in tari selectate); NFC
Media Memory Stick PRO Duo/ Memory Stick PRO-HG Duo/Memory Stick XC-HG Duo; card de memorie SD/SDHC /SDXC
Dimensiuni Aprox. 110,8 mm × 58,8 mm × 38,9 mm (excluzand proeminentele)
Greutate Aprox. 218g (cadru)

Aprox. 276g (cu baterie si Memory Stick PRO Duo)

Software PlayMemories Home™, Image Data Converter SR Software

27 August 2013, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.