Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din Romania conform IDC


Aurel_Netin_lo_res

Potrivit celor mai recente raportari referitoare la evolutia pietei de PC-uri publicate de IDC, Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din Romania. IDC a anuntat ca in al doilea trimestru calendaristic al anului  2013 (aprilie-iunie) Lenovo Romania a atins o cota de piata de 19.6 procente, aproape dublu fata de cota detinuta in aceeasi perioada a anului anterior, de 10.9 procente. Este prima data cand Lenovo Romania devine lider al pietei romanesti de PC-uri de la infiintarea reprezentantei locale, in 2005.

 

Aurel Nețin, director general Lenovo Romania si Bulgaria, a declarat:

 

“Cresterea constanta in fiecare trimestru, timp de doi ani, a facut posibil ca Lenovo Romania sa devina pentru prima data numarul 1 in piata romaneasca de PC-uri, conform IDC. Datoram aceasta pozitie produselor de calitate, inovatiei permanente, partenerilor nostri si prezentei active in toate cele 3 segmente de business (enterprise, SMB , consumer). Este un moment foarte important, mai ales ca in acest trimestru Lenovo a devenit numarul 1 si in lume si in Estul Europei.”

 

”Bucuria este insotita de hotararea de a ne consolida aceasta pozitie, dar si de a face tranzitia catre noua era PC Plus prin extinderea gamei de produse cu tablete si smartphone-uri. Vorbim despre produse care au cea mai rapida rata de adoptie din istorie, iar Lenovo va avea un rol esential in aceasta evolutie. Avem capacitatea de a inova si a lansa foarte rapid produse extraordinare. Mai mult, schimbarile de pe piata PC Plus favorizeaza punctele forte ale Lenovo: excelenta in produse mainstream si cresterea in pietele emergente.”

 

Lenovo a preluat pozitia de lider al pietei romanesti  in aceeasi perioada in care Grupul Lenovo a devenit oficial cel mai mare producator de PC-uri din lume. Potrivit IDC, compania a ajuns la o cota de piata globala de 16.7 procente in al doilea trimestru calendaristic al anului 2013, fata de 15.0 procente in aceeasi perioada a anului trecut. La randul sau Gartner a confirmat pozitia de lider global a Lenovo, cu o cota de piata de 16.7%.  Este pentru prima data cand Lenovo este numit lider incontestabil al pietei globale de PC-uri, potrivit ambelor rapoarte de piata larg acceptate.

 

In regiunea EMEA (Europa/Orientul Mijlociu/Africa), Lenovo a devenit lider de piata in zece dintre tarile zonei, inclusiv Romania, si cel mai mare furnizor de PC-uri din Europa de Est. Datorita acestei evolutii, grupul Lenovo si-a consolidat pozitia secunda in clasamentul producatorilor de PC-uri din EMEA si a atins un record propriu al cotei de piata detinute in regiune de 13.2 procente, in crestere cu 4.4 puncte fata de anul anterior. Veniturile Lenovo in EMEA au crescut cu 18 procente in acelasi trimestru, pana la 1.9 miliarde USD, adica 21 la suta din veniturile globale ale companiei.

 

Bucuresti, 19 August 2013 – Lenovo Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.