Epson a devenit lider pe piata de videoproiectoare din Romania in cel de-al doilea trimestru din 2013


Epson_logo

Epson s-a clasat pe prima pozitie pe piata videoproiectoarelor din Romania in cel de-al doilea trimestru al anului curent, atat ca volum, cat si ca valoare. Astfel, in perioada aprilie-iunie 2013, Epson a livrat peste 1100 de videoproiectoare, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand o valoare totala a vanzarilor de peste 580.000 euro[1].

 

„Vanzarile de videoproiectoare cu rezolutie XGA au inregistrat o evolutie pozitiva, continuand trendul de anul trecut, datorita raportului pret-calitate bun. Proiectele educationale au reprezentat motorul vanzarilor in trimestrul doi, tendinta care ne asteptam sa se mentina si in perioada urmatoare”, a declarat Simona Decuseara, National Sales&Marketing Manager Epson Romania. „Segmentul educational ramane pentru noi o prioritate, insa anticipam cresterea vanzarilor si la categoria de videoproiectoare pentru home cinema si cu rezolutie mare.”

 

Piata de proiectoare a totalizat in al doilea trimestru al anului 2900 de unitati, reprezentand o valoare aproximativa de 1,6 milioane euro.

 

„In trimestrul al doilea al acestui an am observat o crestere valorica a pietei datorata in principal orientarii consumatorilor catre produse cu preturi mai mari, dar care vin echipate cu tehnologii avansate precum luminozitatea de pana la 10.000 de ANSI lumeni in cazul proiectoarelor fixe si functii suplimentare precum conectivitatea Wi-Fi”, a adaugat Simona Decuseara.

Cota de piata atinsa de Epson in aceasta perioada a fost de aproximativ 35%. Cea mai mare pondere in vanzarile Epson au avut-o modelele cu rezolutie XGA (1024×768), care au reprezentat peste  47% din valoarea totala si aproape 54% din volumul  vanzarilor pentru aceasta perioada. Urmatoarele doua categorii cu cea mai buna evolutie au fost cele ale videoproiectoarelor cu rezolutie SVGA si WXGA.

 

In ceea ce priveste planurile pentru perioada urmatoare, Epson isi va concentra atentia pe consolidarea pozitiei pe care o detine in segmente focus precum cel al produselor dedicate mediului educational si business, dar si in dezvoltarea segmentului de home cinema, alaturi de solutii pentru advertising, cinematografie, spatii de distractie sau sali de curs.

 

Portofoliul Epson cuprinde videoproiectoare adresate segmentelor business, educational si home entertainment, incluzand modele interactive cu proiectie pe distante ultrascurte, dedicate mediului educational, videoproiectoare super-slim, extrem de mobile, special create pentru utilizatorii care fac prezentari in afara biroului si modele special create pentru medii cu mult praf ori fum.

Bucuresti, 5 august 2013  – Epson


[1] Sursa: Futuresource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.