Studiu Ericsson ConsumerLab: Loialitatea utilizatorilor de smartphone-uri depinde de performanta retelei


Ericsson ConsumerLab 3

  • Un nou studiu Ericsson ConsumerLab arata ca performanta retelei este foarte importanta pentru a asigura loialitatea utilizatorilor de smartphone-uri si o rata scazuta de portare
  • Imbunatatirea performantei retelei asigura cresterea veniturilor operatorilor si ofera acestora un avantaj competitiv
  • Utilizatorii de smartphone-uri nu sunt pe deplin multumiti de performantele retelelor pe care le folosesc in prezent

Un nou studiu Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab arata ca performanta retelei este cruciala pentru a asigura loialitatea utilizatorilor de smartphone-uri si pentru a avea un avantaj competitiv pe piata de telecom. Rezultatele studiului indica faptul ca majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri nu sunt satisfacuti de retelele pe care le folosesc in prezent. Astfel, 60% dintre utilizatori declara ca intâmpina probleme de retea cel putin o data pe saptamâna, iar 30% declara ca intâmpina probleme zilnic.Ericsson ConsumerLab 1

„Analiza pe care am desfasurat-o arata ca performanta retelei este principalul motiv pentru care un utilizator este loial unui operator de telefonie mobila, urmat indeaproape de raportul intre serviciile oferite si costul acestora”, declara Anders Kälvemark, Senior Advisor, Consumer Insights, Ericsson ConsumerLab. „Acest factor este, spre exemplu, de trei ori mai important pentru un utilizator decât oferta de terminale a operatorului. Mai mult decât atât, utilizatorii au asteptari mai mari comparativ cu serviciile pe care le primesc de fapt. Daca nu exista un timp de asteptare rezonabil pentru incarcarea datelor si o arie mare de acoperire, mai ales când utilizatorii calatoresc, este de asteptat ca loialitatea fata de operator sa aiba de suferit”, a mai adaugat Anders Kälvemark.

Pentru a asigura o experinta cât mai buna pentru utilizator, continutul unei pagini de internet trebuie sa apara pe ecran relativ repede. Nivelul scazut de satisfactie fata de performanta unei retele este, de cele mai multe ori, legat de faptul ca utilizatorii de smartphone-uri nu doresc sa astepte prea mult pentru a vizualiza o pagina de internet.

Ericsson ConsumerLab 2Totusi, nu este suficient ca operatorii sa-si imbunatateasca doar performanta retelei si apoi sa spere ca utilizatorii vor observa. Eforturile de comunicare sunt esentiale pentru a imbunatati perceptia acestora. Utilizatorii trebuie sa fie constienti de lucrurile pe care operatorii le imbunatatesc pentru a exista un impact asupra nivelului de satisfactiei si pentru a creste gradul de loialitate.

Raportul Ericsson ConsumerLab arata si faptul ca un utilizator multumit nu-si va schimba prea repede operatorul, ceea ce va duce la un venit mai mare pe termen lung pentru operator.

26 iunie 2013 – Ericsson ConsumerLab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.