ASUS a prezentat la Computex noile placi de baza TUF Sabertooth Z87 si Gryphon Z87 pentru medii solicitante


pr_asus_tuf_gryphon_z87_with_gryphon_armor_kit_installed         Placile de baza ASUS TUF Sabertooth Z87 (ATX) si Gryphon Z87 (micro-ATX) folosesc Thermal Armor, TUF Fortifier*, Thermal Radar 2 si componente testate la standarde militare. Noile platforme ofera stabilitate si fiabilitate in conditii extreme de lucru, fiind supuse unor teste de utilizare de tip server.

ASUS a lansat doua placi de baza TUF recomandate pentru conditii de lucru solicitante. Dotate cu chipset Intel Z87 pentru cea de-a patra generatie de procesoare Core™, Sabertooth Z87 in fomat ATX si Gryphon Z87 in format micro-ATX beneficiaza de arhitectura proprietara dezvoltata de ASUS pentru a oferi racire imbunatatita, stabilitate si fiabilitate. Acestea au trecut testele de durabilitate solicitate in operatiuni specifice serverelor si folosesc componente corespunzatoare stadardelor militare. Dispunand de condensatori 10K Black Metallic, MOSFET si bobine durabile, platformele TUF ofera hardware de anduranta pentru uz intens in conditii neprielnice. Kitul de upgrade Gryphon Armor, comercializat separat, le permite utilizatorilor sa adauge componente exclusive TUF pe modelul Gryphon Z87, imbunatatind si mai mult performanta termica, protejand impotriva acumularilor de praf si oferind totodata optiuni flexibile de asamblare.

 

pr_asus_tuf_sabertooth_z87

Stabilitate imbunatatita cu Sabertooth Z87
Continuand succesul lui Sabertooth Z77, noua placa Sabertooth Z87 vine cu noi caracteristici care o fac si mai eficienta din punct de vedere termic, mai durabila si mai elastica. Componentele TUF Fortifier ranforseaza PCB-ul impotriva indoirii cauzate de instalarea componentelor grele cum ar fi coolerele pentru procesor si placile video. Cum indoirea accidentala ar putea deteriora circuitul unei placi de baza, TUF Fortifier elimina practic acest risc nedorit. Placa robusta este atasata pe produs utilizandu-se un pad termic, care accelereaza suplimentar eliminarea caldurii, mai ales din zona regulatoarelor de tensiune pentru processor. Thermal Armor cu designul specializat Flow Valve rafineaza versiunea precedenta a ansamblului Thermal Armor. Ventilatoarelor duale (localizate in centrul placii de baza si in spate, in zona I/O) directioneaza caldura departe de componentele critice utilizand un canal intelligent, iar noul Flow Valve le permite utilizatorilor sa regleze fluxul de aer pentru cea mai eficienta solutie de racire. Cand tubulatura Flow Valve este inchisa, fluxul puternic de aer este directionat catre heatpipe-uri pentru a accelera eliminarea pasiva a caldurii, maximizand eficienta racirii cu lichid a procesorului. Pentru racirea bazata pe aer, deschiderea valvei permite scurgerea intregului flux de aer de la ventilatorul procesorului, iar impreuna cu Thermal Armor si cele doua ventilatoare incluse, este imbunatatita performanta sistemului de racire. Designul specializat Flow Valve reprezinta o noua inovatie TUF ce raspunde feedback-ului comunitatii, fiind compatibila cu o gama larga de sisteme de racire.

Thermal Radar 2 – o tehnologie complet noua
Ambele placile de baza TUF Z87 includ tehnologia Thermal Radar 2, care monitorizeaza temperatura in timp real. Pe langa senzorii integrati pe placa, ASUS ofera impreuna cu Sabertooth Z87 trei cabluri cu termistori, utilizatorii putand sa monitorizeze manual temperaturile pe placa video, hard disk si pe alte componente critice. Thermal Radar 2 vine cu o interfata prietenoasa ce permite ajustari rafinate ale vitezei ventilatoarelor, precum si optiunea setarii printr-un singur click a racirii optime pentru fiecare situatie in parte.

Protectie impotriva factorilor de mediu
Dust Defender protejeaza si mai multe porturi I/O, sloturi de extensie si sloturi de memorie fata de modelul anterior de pe TUF Z77. Praful este una dintre principalele cauze ale diminuarii performantelor de-a lungul timpului, iar Dust Defender reduce acest impact, chiar si in mediile cu mult praf si utilizari prelungite. Prin aceste facilitati, Sabertooth Z87 ofera stabilitate, fiabilitate si durabilitate dincolo de standardele placilor de baza obisnuite.

pr_asus_tuf_gryphon_armor_kit_with_box

Gryphon Z87 si Gryphon Armor Kit
Gryphon Z87, prima placa de baza in format micro-ATX din seria TUF, ofera multe dintre caracteristicile regasite pe Sabertooth Z87, cum ar fi componentele la standarde militare si Thermal Radar 2, venind totodata cu un pret atractiv. ASUS ofera separat kit-ul Gryphon Armor pentru a ajuta utilizatorii de Gryphon Z87 sa-si imbunatateasca placa cu ajutorul modulelor suplimentare. Kit-ul contine versiunea micro-ATX a scutului Thermal Armor, placutele de ranforsare TUF, aparatorile Dust Defender si trei cabluri cu termistori. Cand este instalat, kitul Gryphon Armor imbunatateste durabilitatea termica, fiabilitatea si rezistenta la praf. Platforma preia instant aspectul specific seriei TUF. Kitul Gryphon Armor comercializat separate combina satisfactia montajului prin forte proprii cu eficienta si stabilitatea seriei TUF.

Disponibilitate si preturi
Placile de baza ASUS TUF Sabertooth Z87 si Gryphon Z87 sunt disponibile in Romania la preturile aproximative de 1200 lei, respective 800 lei (inclusiv TVA).

*TUF Fortifier, Thermal Armor si Dust Defender sunt optionale pe Gryphon Z87 si sunt parte din Gryphon Armor Kit.

Specificatii tehnice:

Modele TUF Sabertooth Z87, TUF Gryphon Z87
Memorii Dual-channel DDR3 (max 32GB), 1866/1600/1333MHz
Alimentare 8+2 faze digitale de alimentare, componenteTUF (bobine aliaj,
condensatori 10K Black Metallic, MOSFETs certificati la standarde
militare, aplicatie pentru controlul a alimentarii ASUS DIGI+ Power Control.
Sloturi de extensie Sabertooth Z87:
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 sau dual x8)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode,)
3 x PCIe x1
Gryphon Z87:
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 sau dual x8)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, negru)
1 x PCIe 2.0 x1
Suport Multi-GPU 4-way NVIDIA® SLI™/Quad AMD CrossFireX™
Iesiri video Sabertooth Z87: DisplayPort/HDMI (pana la 4K Ultra HD)
Gryphon Z87:
HDMI/DVI (pana la 4K Ultra HD)
Stocare Sabertooth Z87: 8 x SATA 6Gbit/s, 2 x eSATA 6Gbit/s
Gryphon Z87: 6 x SATA 6Gbit/s
USB Sabertooth Z87: 6 x USB 3.0, 8 x USB 2.0
Gryphon Z87: 6 x USB 3.0, 8 x USB 2.0
Audio Sabertooth Z87: Realtek® ALC1150 8-channel HD
Gryphon Z87: Realtek® ALC892 8-channel HD
Dimensiuni Sabertooth Z87: ATX
Gryphon Z87: Micro-ATX

Bucuresti, 6 iunie 2013 ASUS Romania

 

One response to “ASUS a prezentat la Computex noile placi de baza TUF Sabertooth Z87 si Gryphon Z87 pentru medii solicitante

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.