Sony a prezentat in Romania primul televizor 4K


IMG_0526              Sony in cadrul unui eveniment organizat la SONY Center Baneasa  a prezentat azi primul televizor 4K. Intradevar e spectaculos, e un salt mare, rezolutia 4K (3840 x 2160p) e exact de  patru ori mai mare fata de un ecran Full HD, cu 52 ppi, dar diferenta nu il face doar rezolutia sau panoul protejat in intregime de Gorilla Glass ci procesorul de imagine si algoritmul “X-Reality PRO”.

Are si un pret pe masura, cu cei 26.000 de euro (aprox) nu va fi un produs vandut in masa, din cate am inteles pentru anul in curs se preconizeaza vanzarea a 10 unitati la noi in tara, dar cum la noi sunt destui care si-ar permite, mai greu va fi vanzarea primei unitati. Desigur la acest pret primesti si servicii premium cum ar fi instalarea la domiciliu cu tot ce inseamana asta, transport, ridicat la apartament, scos geamuri, instalat, setat etc.

Mai jos gasiti comunicatul de presa.

Sony aduce in Romania primul televizor cu rezolutie 4K, modelul BRAVIA KD-84X9005. Televizorul cu diagonala de 84” (2,13M) incorporeaza tehnologia de imagine 4K X-Reality PRO si ofera imagini impresionante, la o calitate fara precedent.

IMG_0541“Noul televizor BRAVIA 4K deschide atat un segment de piata, cat si o noua era in tehnologia de imagine pentru acasa. Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltatata pe baza experientei vaste pe care Sony o are in industria cinematografica, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima camera video 4k,” a declarat Lucian Radulescu (foto), Country Head  Sony pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Procesorul de imagine optimizat poate reproduce continutul HD sau Blu-ray in imagini incredibil de clare, cu rezolutie 4k. In plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model BRAVIA 4K privitorii nu vor sesiza pixelii, ci se vor bucura de imaginile clare, surprinzator de realiste, la un unghi de vizionare de 60 grade. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 m) la jumatatea distantei recomandata pentru televizoarele Full HD, pentru care distanta de vizionare recomandata este de trei ori mai mare decat inaltimea ecranului.*

Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale incorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni si capabil sa redea pana la 50W.

BRAVIA KD-84X9005Sony 4K
Sony a inceput revolutia 4K lansand primul proiector comercial pentru cinematografe, iar acum mai mult de 13.000 de proiectoare 4K sunt instalate in cinematografe din toata lumea, continuand cu prima camera profesionala care produce continut 4K, F65. Cu un proiector 4K pentru acasa, o linie completa de produse compatibile si televizorul LED 4K de 84”, Sony ofera un ecosistem 4K complet pe care nicio alta companie nu-l poate oferi.

Macaraua Sony2Servicii premium
Revolutia 4K aduce cu sine un pachet de servicii premium, care completeaza experienta unica Sony. Astfel, televizorul este completat de un serviciu gratuit de livrare si instalare a televizorului, dar si de suport tehnic personalizat, in functie de caracteristicile locului in care va fi amplasat. Totodata, orice utilizator al televizorului 4K va beneficia de un serviciu de consultanta inainte de achizitie, pentru a gasi solutia optima de instalare a acestuia.

BRAVIA-84-inchImagine de dimensiuni mari, care amintesc de o sala de cinema
Ecranul LCD de 214 centimetri, cel mai mare ecran din clasa superioara de televizoare din industrie, are o rezolutie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare fata de un ecran Full HD, cu 52 ppi (pixeli per inci). Sony a optimizat algoritmul “X-Reality PRO” prin adaugarea unei baze de date pentru televizoarele LCD 4K.
Aceasta optimizare a permis convertirea la rezolutia 4k a imaginilor si continutului video provenit din transmisii digitale HD sau Blu-ray.

De asemenea, privitorii se pot bucura de imagini 3D afişate pe un ecran impresionant precum cel din sala de cinema. Televizorul 4K converteşte imaginile 3D Blu-ray Full HD in imagini 4K (3840 x 2160) si le afiseaza simetric pe ecran. Ochelarii 3D au un design usor si confortabil si nu au nevoie de baterii.

Sunet puternic
Noul televizor 4K dispune de tehnologiile proprietare Sony, de la prelucrarea semnalul transmis catre boxe si pana la arhitectura “Signal TO Sound”, concepute pentru a reda un sunet de o calitate inegalata.

Cele 10 boxe integrate sunt instalate pe laturile televizorului, indreptate catre privitor si este optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni. Sistemul, cu subwoofere si tehnologie S-Force Front Surround 3D, creeaza un sunet surround virtual pe 5.1 canale puternic, de 50 W. De asemenea, sistemul inglobeaza tehnologia Sony „Clear Phase” pentru reproducerea unui sunet natural, asemanator cu cel original, precum si pentru localizarea exacta a sunetului.

*1: Distanta potrivita pentru o vizionare confortabila depinde de continut, mediul de vizionare, precum si de conditiile fizice ale utilizatorului. Recomandam vizionarea de la o distanta adecvata fiecaruia, cu pauze la intervale regulate.

Nota: Televizorul BRAVIA KD-84X9005 este expus in Baneasa Shopping City, in zona food court.

Joi, 14 martie, 2013 – Sony Romania

2 responses to “Sony a prezentat in Romania primul televizor 4K

  1. Pingback: Sony lanseaza in Romania televizoarele BRAVIA 4K cu diagonale de 55” si 65” | Z0ltan77

  2. Pingback: gazettepress – Rezoluția 4k și primul videoclip de acest gen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.