TVR a informat CNA privind renuntarea la licenta TVR Cultural, urmare a situatiei financiare critice


TVR-Logo„Realizarea si difuzarea programelor cultural-educative raman o prioritate pentru canalele TVR”

Televiziunea Romana a informat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) privind renuntarea la licenta de emisie a TVR Cultural, urmare a situatiei financiare critice. Informarea a fost facuta la expirarea celor 90 de zile pentru care TVR a solicitat suspendarea TVR Cultural.

„Am cautat solutii pentru a relua emisia canalului cultural al TVR, insa eforturile noastre s-au lovit de costuri pe care nu ni le putem permite in contextul situatiei financiare critice actuale si nici nu am dorit sa renuntam la calitate”, spune Claudiu Saftoiu, Presedinte-Director General al TVR. „Realizarea si difuzarea programelor cultural-educative raman o prioritate pentru televiziunea publica”, adauga Claudiu Saftoiu.

Emisia canalului TVR Cultural a fost suspendata in data de 15 septembrie 2012. Masura a fost luata prin Ordin al Presedintelui-Director General al SRTv, Claudiu Saftoiu, ca parte a procesului de implementare a Programului de redresare economica a SRTv, elaborat in concordanta cu prevederile OUG nr. 33/2012 si aprobat de Consiliul de Administratie al SRTv prin HCA 110/2012.

Decizia a fost luata in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Legea 41/1994 de organizare si functionare a SRTv face referire la progamele 1 si 2, la un departament care difuzeaza emisiuni pentru strainatate si la studiourile teritoriale, al caror canal de exprimare este acum si TVR 3.

Potrivit Programului de redresare economica a SRTv, misiunea TVR Cultural va fi preluata de viitorul canal TVR 2, a carui grila va cuprinde, printre altele, publicistica culturala, documentare, spectacole de teatru, opera, concerte si productii muzicale prezentate pe genuri, filme de arta, programe educative dedicate copiilor si tinerilor, productii ale tinerilor creatori independenti, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de varsta.

Luni, 10 Decembrie, 2012 – TVR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.