Presedintele ANCOM a fost ales vicepresedinte al ERGP pentru anul 2013


                    In cadrul celei de-a treia Reuniuni Plenare a Grupului Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale (ERGP), gazduita astazi de autoritatea de reglementare din Regatul Suediei, a fost aleasa conducerea ERGP pentru anul 2013, care va fi formata din doi vicepresedinti – reprezentanti ai autoritatilor de reglementare din Suedia, PTS, si Romania, ANCOM – si un presedinte, reprezentant al autoritatii din Belgia, BIPT. Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a fost ales de celelate state membre in functia de vicepresedinte pentru anul 2013, urmand sa preia presedintia ERGP in 2014.

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Servicii Postale a fost infiintat printr-un normativ al Uniunii Europene cu rolul de a facilita consultarea, coordonarea si cooperarea intre statele membre, precum si intre autoritatile de reglementare nationale si Comisia Europeana, contribuind la dezvoltarea pietei interne a UE.Membrii ERGP, conducatori ai celor 27 de autoritati de reglementare din statele membre, colaboreaza pentru a asigura accesul cetatenilor europeni la servicii postale de inalta calitate.

ANCOM este membru cu drepturi depline in ERGP, avand in vedere statutul Romaniei de membru UE. Comisia Europeana este invitata la toate reuniunile plenare ale Consiliului Reglementatorilor ca observator permanent, acelasi statut avandu-l si Autoritatea de Monitorizare EFTA si autoritatile de reglementare din statele membre ale Spatiului Economic European (SEE) si din tarile candidate la Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre activitatea ERGP sunt disponibile pe pagina de internet a Comisiei Europene si pot fi consultate aici.

22.11.2012, Bucuresti – ANCOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.