Overclockerii ROG au doborat 4 recorduri mondiale


        Un grup de overclockeri profesionisti au vizitat sediul ASUS intr-un efort de a stabili noi recorduri mondiale. Utilizand placile de baza ROG Maximus V Extreme, procesoare Intel Core i7-3770K si racire cu lichid, echipa a depasit cu succes recordurile existente la 4 categorii, incluzand viteze de 7.1843GHz pentru procesor, 5.094 in SuperPi 1M, 4 minute si 43 de secunde in SuperPi 32M si 10.16 secunde in PiFast.

Participantii
Pentru acest concurs, cativa dintre cei mai buni overclockeri din lume s-au prezentat la sediul ASUS in cautarea unor performante record. Pe scena au urcat membrii TeamRU, Smoke si 12, Hazzan (care a participat anterior la evenimentul ROG Absolute Zero), Piwor si maestrii hardware-ului profesional ROG, Andre Yang si Shamino. Au fost obtinute patru recorduri mondiale
Montajul a presupus cantitati mari de heliu si azot lichid in efortul de a obtine noul record de 7.1843GHz pentru procesorul Intel Core i7-3770K. Pentru SuperPi 1M rezultatul a fost de 5.094 secunde, un nou record mondial, in timp ce SuperPi 32M a fost finalizat in 4 minute si 43 de secunde. In final, participantii au depasit cu succes recordul pentru PiFast cu scorul de 10.16 secunde.

Hardware-ul
La baza provocarii de overclocking a stat placa ROG Maximus V Extreme cu Intel LGA 1155/Z77. Aceasta dispune de functii pentru reglaje avansate precum OC Key, ce asigura overclocking la nivel hardware, Subzero Sense, functie care citeste temperaturile negative si supra-tensionarea hardware VGA Hotwire fara lipituri. Maximus V Extreme a fost desemnata ca prima alegere pentru overclockeri, iar cea mai recenta serie de recorduri a consolidat aceasta pozitie.

Bucuresti, 5 octombrie 2012 – Asus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.