Top 5 routere wireless si Ethernet pentru acasa si birou


       Fie ca ai mai multe calculatoare (incluzand tablete si smartphone-uri), care trebuie sa fie conectati la Internet sau unul la celalalt, la domiciliu, sau ai nevoie pentru a forma o retea mica  la birou, de un singur lucru vei avea nevoie mereu si acesta este  routerul.

Este cea mai importanta parte dintr-o retea si e bine sa alegi unul potrivit:

Cisco Linksys E1500 este un router Wireless N, la pret accesibil, cu 4 porturi LAN si cu sprijin pentru SpeedBoost. Este un router compact, are un design placut si este foarte usor de configurat si de utilizat. Router-ul suporta numai 100 Mbps pentru porturi LAN (fara Gigabit Ethernet) Preţul il face un candidat ideal  pentru un birou mic sau acasa.

Linksys E4200 este un top al liniei Dual Band Wireless N router, care are 4 porturi Gigabit Ethernet, suporta pana la 450 Mbps viteze de transfer de peste 5 GHz si poate fi folosit pentru matrice NAS, dispune de un port USB pentru stocare la distanta sau orice alte utilizari, si este foarte usor de configurat, sa boot-eze. Pentru doar  159 dolari este o alegere foarte buna.

XWR100 Vizio este un router surprinzator de bun pentru un pret scazut (e doar 58 dolari pe Amazon). In afara de a fi un dual band wireless N router (fara sprijin pentru viteze de 450 Mbps, totusi), are 4 porturi Ethernet (Gigabit nu), un port USB si sprijina functionalitate NAS. Compania in sine este nou pe piata si clar e un pret de intrare pe aceasta piata foarte competitiva, dar una peste alta cu acesta obtineti cel mai bun pret pentru un router dual-band Wi-Fi/N.

Netgear WNDR3800 N600 este o actualizare a cunoscutului WNDR3300, si acesta este un dual band wireless N router, cu 4 porturi Gigabit Ethernet, un port USB pentru hard discuri externe sau pentru memorii flash, suport pentru functionalitatea de stocare de retea atasat. In ciuda faptului ca aproape aceeasi caracteristica stabilit ca E4200 de mai sus (cu exceptia  450 Mbps Wifi N), aceasta costa 50 de dolari mai putin bun, facandu-l o alegere excelenta pentru utilizatorii de acasa sau pentru  de afaceri mici.

D-Link DHP-501AV este un adaptor de retea PowerLine foarte atractiv, care este usor de utilizat, arata foarte bine si ofera o performanta destul de uimitoare, sa boot-eze. Adaptoarul e  compact  iar viteza este foarte buna, facandu-l ideal pentru conexiuni la Internet, precum si pentru retelele locale mici.

Ar mai fi multe, mie personal imi plac foarte mult si  cele de la Asus care au un raport pret/performanta/design (da si la routere se poate) foarte bun. Preturile din articol  sunt valabile pentru SUA.

Sursa: Gadgetmania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.