In vizita la Sanyi – la Papa la Soni


          Am aflat azi de pe Facebook, ca da oricat ati blama pentru cine stie sa-si seteze si are prieteni interesanti e o sursa buna de informatii ca s-a deschis “Targ-usor la Soni” la adresa Sfintii Voievozi la numarul 13 si se poate vizita pana la 22.12.2011

Am citit si pe site-ul lui Butunoiu despre el si mi s-a parut interesant, fiind inca nou prin Bucuresti nu stiam de el. Si e pacat sa nu stii de el. Mi-am dat seama ca in spatele acestei denumiri trebuie sa fie un “Sanyi” si am dat de el. Originar din Reghin a mostenit simtul gustului si face lucruri din pasiune, asta se vede inca de la intrare.

Cum m-a auzit pronuntand corect numele am si intrat in discutie si fara sa incerece sa-mi vanda ceva mi-a dat degustat din tot ce avea bun! Si avea! Am gustat din pastravi afumati, dar afumati frumos nu sa nu mai simti gustul pestelui ci exact cat si cum trebe, a fost delicios!

Apoi am gustat din Terina cu Ficat cu Prune Uscate, nu poti sa descrii, e unic, trebuie sa-l gusti, am gustat si din Pasta de Jumari cu Mere si nu oricum ci cu o lingurita de Ceapa Caramelizata cu Sos Balsamic un delciu! Nu stiu de unde scoate aceste combinatii, dar merita incercate, binenteles am cumparat din fiecare cate o sticluta ca delicatese. Ne-a prezentat restaurantul (cel mai boem pe care l-am vazut in Bucuresti), a povestit un pic despre Atelierul de Gatit “Papa la Soni si cei 40 de bucatari” care are ca misiune sa invete pe copii intre 8 si 12 ani despre secrete din bucatarie, sa se hraneasca sanatos si sa creeze preparate gustoase si ingenioase.  Mai multe detalii despre asta pe www.40bucatari.ro.

Ne-a prezentat si micutul magazin din curte, tocmai pregatea carnati in mod traditional n-am vrut sa- retinem mult, dar am schimbat numerele de telefon vom reveni sa gustam si mancarea de la restaurant si sigur ne vom revedea la o gateala comuna! 🙂

Mai multe poze aici:

In vizita la Sanyi – Papa la Soni December 11, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.