Camera Sony α7s a surprins Statia Spatiala Internationala trecand prin fata lunii la 28.000 km/h


La data de 4 Februarie 2017, astronomul amator Thierry Legault a filmat cu ajutorul camerei Sony α7s Statia Spatiala Internationala (International Space Station – ISS) in timp ce inconjura Luna. Rezultatele sunt absolut remarcabile.

 

Legault a inregistrat evenimentul in sudul Frantei, aproape de Rouen, orasul natal al astronautului francez Thomas Pesquet, care locuieste in prezent la ISS.

 

Rezolutia inregistrarii este remarcabila, infatisand clar craterele lunii si crestele sale muntoase, oferind o perspectiva accesibila in mod normal doar staff-ului ISS. Modulele principale si panourile solare de mari dimensiuni ale ISS pot fi identificate clar atunci cand inregistrarea este incetinita, o performanta remarcabila avand in vedere faptul ca statia se deplasa cu o viteza de aproximativ 28.000 km/h.

Aceata inregistrare poate fi vizionata la o rezolutie foarte ridicata datorita camerei Sony a7s care ofera oportunitati creative deosebite pentru fotografi si videografi, mai ales cand acestia lucreaza in conditii de lumina scazuta. Cu sensibilitate ISO ultra-ridicata, nivel minim de zgomot si calitate spectaculoasa a imaginii 4K (3840 x 2160 pixeli), camerele Sony α7s / α7s II sunt instrumentele ideale pentru astronomii care inregistreaza fenomenele nocturne.

Aceasta inregistrare poate fi vazuta integral pe pagina de YouTube a lui Thierry Legault, si o serie de imagini spectaculoase pot fi accesate pe website-ul sau.

15 Martie, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.