Sony a lansat modelul α6500, noul varf de gama al camerelor foto prevazute cu sensor APS-C


a6500_sel1670z_right-large            Sony a lansat modelul α6500 (modelul ILCE-6500), noul varf de gama al camerelor foto prevazute cu sensor APS-C. Cel mai nou membru al premiatei game de camere mirrorless de la Sony, α6500 este prevazuta cu acelasi sistem unic 4D FOCUS™ disponibil si la camera α6300, care poate focaliza pe un subiect in mai putin de 0,05 secunde, cel mai rapid timp de focalizare automata din lumei.

La fel ca in cazul camerei α6300, α6500 detine 425 de puncte de focalizare automata cu detectia fazei, care sunt pozitionate dens pe intreaga zona/suprafata a imaginii – cel mai mare numar de puncte de focalizare automata din lumeii de pe orice camera cu obiective interschimbabile

a6500_sel1670z_front_top-large

Noul model e cea mai buna alegere pentru fotografierea continua, cu urmarire, focalizare si expunere automata de pana la 11 cadre pe secunda sau de pana la 8 cadre pe secunda cu vizualizare in timp real, urmarind cu usurinta si subiecti aflati in miscare rapida.

Camera poate fotografia in mod continuu pana la 307 cadre[i], datorita memoriei buffer extinse si noului cip pentru interfata LSI cu care a fost prevazut camera. Noua parte frontala LSI ajuta, de asemenea, la imbunatatirea calitatii imaginilor statice si video.

a6500_fe2470gm_right_image-largea6500_cover-large

In plus, camera α6500 este prevazuta cu sistemul de stabilizare a imaginii optice pe 5 axe, devenind astfel prima camera cu senzor APS-C de la Sony care ofera toate beneficiile stabilizarii in aparat, inclusiv un timp de expunere mai scurt cu aproximativ 5 trepte[i]. De asemenea, noul ecran tactil ofera posibilitatea de a selecta rapid tactil punctul de focalizare automata sau de a face anumite reglaje.

Capabilitate AF

Camera α6500 de la Sony utilizeaza acelasi sistem 4D FOCUS ca modelul α6300 – sistemul rapid de focalizare automata hibrida combina focalizarea automata cu detectia fazei cu focalizarea automata cu detectia contrastului si permite capturarea si fixarea pe subiectii aflati in miscare in doar 0,05 secundei.  Dispune, de asemenea, de 425 de puncte de focalizare automata cu detectia fazei si tehnologia de focalizare automata de urmarire cu densitate mare, care imbunatateste semnificativ detectia si urmarirea subiectilor in actiune.

Una din noutatile cu care vine camera α6500 este posibila datorita capabilitatilor mai rapide de procesare interna oferite de partea frontala LSI, limita maxima pentru fotografierea continua fiind de 307 cadreiii, sporind astfel numarul ocaziilor de a capta momentul decisiv.

Sistemul de focalizare cu 425 de puncte de focalizare automata cu detectia fazei, urmarire focalizata si precizie sunt disponibile si in scenariul utilizarii unor obiective care nu sunt native/concepute pentru camere cu montura A[ii], cu adaptorul LA-EA3 de la Sony. Camera mai include functii de fotografiere silentioasa, focalizare automata a ochilor in mod de focalizare automata continua, focalizare automata in modul de marire pentru focalizare, focalizare punctuala flexibila extinsa etc.

Stabilizator optic pe 5 axe cu timp de expunere de 5 trepte

Una dintre cele mai interesante actualizari disponibile la noua camera α6500 este reprezentata de implementarea sistemului de stabilizare a imaginii pe 5 axe, in premiera pentru o camera Sony cu senzor APS-C. In plus, design-ul a fost mult imbunatatit, astfel ca noul sistem de stabilizare dezvoltat se potriveste perfect intr-un corp redus pana la dimensiunea modelului α6300.[iii] Inovativul sistem de stabilizare optica pe 5 axe ofera un castig in ceea ce priveste timpul de expunere de pana la 5 trepteiv, punand in valoare rezolutia mare a senzorului, chiar si in conditii de iluminare dificile.

Efectul de stabilizare a imaginii este compatibil cu o varietate de obiective, inclusiv cu obiectivele cu montura E fara sistem de stabilizare optica SteadyShot si obiectivele cu montura A[iv], atunci cand sunt utilizate cu un adaptor compatibil.

Atunci cand este folosit un obiectiv cu montura E si sistem de stabilizare optica SteadyShot, miscarile peste ax si devierile de la ax sunt compensate de obiectiv, iar axele orizontale, verticale si balansul sunt compensate de sistemul camerei, rezultatul fiind o stabilizare optima pe 5 axe.vii

De asemenea, apasand pe jumatate butonul declansatorului, efectul de stabilizare a imaginii poate fi monitorizat prin intermediul vizorului sau pe ecranul LCD, astfel ca incadrarea si focalizarea sunt verificate cu precizie si continuu. Aceasta functie e activa chiar si atunci cand este atasat un obiectiv care nu este prevazut cu sistem de stabilizare a imaginii.

Ecran tactil nou

Camera α6500 este echipata cu un ecran tactil care le permite utilizatorilor sa focalizeze pe un subiect printr-o atingere a ecranului.

In plus, in premiera pentru camerele Sony, α6500 este prevazuta si cu o tastatura tactila. Atunci cand este utilizat vizorul pentru incadrare si fotografiere, ecranul LCD poate fi utilizat ca un touch pad. Deplasati degetul pe ecran si mutati punctul de focalizare de la o zona la alta.

Senzor Exmor CMOS de 24.2 MPviii, procesor BIONZ X® Processor si o noua parte frontala LSI

Camera α6500 dispune de un senzor APS-C Exmor CMOS de 24.2 MP[v] care functioneaza impreuna cu procesorul de imagine BIONZ X si noua parte frontala LSI pentru a maximiza puterea de procesare si de a obtine un interval de sensibilitate ISO 100-51200.[vi]

Senzorul de imagine e prevazut cu circuite subtiri si un substrat mare de fotodiode care ajuta la amplificarea eficientei de captare a luminii, iar cablajul sau din cupru mareste viteza de citire.

Procesorul de imagine BIONZ X si noua parte frontala LSI ofera o calitate superioara a imaginii si filmelor, cu zgomot redus, chiar si atunci cand se utilizeaza setari ISO mai mari, in special cele la valori foarte mari si unde alte camere foto nu fac fata. LSI este reponsabil si pentru profunzimea extinsa a memoriei in modul de fotografiere continua.

a6500_fe18110g_xlr-k2m_image-largeCapabilitati video profesionale

Camera α6500 este cea mai noua camera cu obiective interschimbabile care ofera capabilitati interne de inregistrare 4K, dar poate filma 4K (3840x2160p) in formatul Super de 35mm pe intreaga latime a senzorului de imagine. Atunci cand inregistreaza in acest format, camera citeste complet pixelii, fara sa combine mai multi pixeli intr-unul singur pentru a colecta date echivalente 6K – aproximativ 2.4x[vii] (echivalent 20 MP) la fel de multi pixeli ca 4K UHD, apoi transcrie datele pentru a produce imagini la calitate 4K, cu detalii si o profunzime exceptionale.

In plus, datorita sistemului rapid de focalizare automata hibrida, α6500 va focaliza foarte repede in timpul filmarilor, oferind focalizare tactila pentru schimbari de focalizare profesionale, dar si viteza ajustabila de tranzitie AF si sensibilitate de urmarire AF. Camera este compatibila cu formatul XAVC S codec[viii], putand inregistra filme 4K la 100 Mbps si Full HD la 50 Mbps, ambele formate oferind detalii clare.

O alta caracteristica este inregistrarea Full HD la 100 cadre pe secunda de pana la 100 Mbps, care permite imaginilor sa fie verificate si editate pentru inregistrari 4x cu incetinitorul la rezolutie Full HD (25p) cu urmarire AF.

O alta noutate este integrarea modului „Slow and Quick” (S&Q), care suporta atat miscarea lenta, cat si miscarea rapida. Frecventa de cadre de la 1 pana la 100 de cadre pe secunda poate fi selectata in 8 etape pentru inregistrari de pana la 50x in miscarea rapida si 4x in cea lenta[ix].

Filmarile obtinute cu acest mod pot fi previzualizate dupa filmare, fara sa fie nevoie de post-procesare pe calculator.

Camera permite realizarea de inregistrari gamma S-Log[x], facand posibila filmarea la un interval dinamic larg – latitudine aproximativa cu 14 trepte in setarea gamma S-Log3 – si suporta S-Gamut pentru un spectru cromatic mai larg. Ambele optiuni permit o mai mare creativitate in procesare video post-productie.

Utilizatorii pot acum selecta, extrage si salva imagini statice din secventele de film direct de pe camera. Imagini de aproximativ 8MP si 2MP pot fi extrase din modurile 4K si, respectiv, Full HD.

a6500_mag_body-largeOperabilitate si fiabilitate imbunatatite

Camera α6500 dispune de un design imbunatatit, pastrand mobilitatea seriei α6000, dar si usurinta in utilizare caracteristica seriei α7 II de la Sony. Acest model este prevazut cu vizorul XGA OLED Tru-Finder care ofera acelasi contrast ridicat si o rezolutie mare de 2.4 milioane de puncte si claritate exceptionala dintr-un colt in altul, precum modelul α6300.

Corpul camerei α6500 este construit dintr-un aliaj de magneziu, iar obturatorul este mai durabil, trecand testele de rezistenta la care a fost supus, de aproximativ 200.000 de cicluri de declansare.[xi]

Noua camera beneficiaza de o serie de caracteristici imprumutate de la camerele full-frame din seria α7 II si include un suport robust de obiectiv, un grip regandit pentru a imbunatati manevrabilitatea, un buton pentru declansare mai mare si zece butoane personalizate, inclusiv ‘C1’, ‘C2’ si ‘C3’. Butoanele din spate si discurile de control au fost imbunatatite, iar suportul pentru ochi este mai moale pentru o utilizare mai confortabila.

In ceea ce priveste dotarile software, camera dispune de o noua interfata de utilizator care permite o cautare mai usoara a setarilor si o reglare mai fina. De asemenea, include doua noi moduri de masurare – Highlight, in care masurarea expunerii se concentreaza pe cea mai stralucitoare zona a cadrului si Entire Screen Avg, care mentine o contorizare medie pentru intreaga imagine.

Camera dispune de compatibilitate Wi-Fi®, QR si NFC, dar si cu aplicatiile[xii] PlayMemories Mobile™ de la Sony, disponibile pentru Android™ si iOS platforms, dar si pentru gama de aplicatii PlayMemories Camera Apps™ de la Sony.

Date despre locatie sunt acum posibile datorita unei conexiuni Bluetooth[xiii] cu un dispozitiv mobil, dar si un meniu actualizat pentru a oferi o experienta imbunatatita de navigare.

Pret si disponibilitate

Noua camera α6500 cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibila in Europa din luna decembrie, la pretul de aproximativ 1.700 de euro (doar camera) sau 2.800 de euro, impreuna cu obiectivul SEL1670Z.

 

[i] Bazat pe standardul CIPA. Doar treceri peste ax și devieri. Cu obiectivul Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA. Expunere îndelungată NR inactive.

[ii] Obiective cu montură A cu SSM sau SAM. Utilizatorii pot alegeAF cu detecția fazei  sau a contrastului din meniul AF System. “Detecția fazei ” nu este disponibilă în timpul filmărilor. AF-C în meniul AF System este disponibilă doar cu “Detecție a contrastului”, dar nu este realizată urmărirea mișcării în timpul fotografierii continue (Hi+, Hi, Mid).

[iii] Exceptând mânerul, dimensiunea frontal și grosimea corpului, restul sunt la fel cu α6300

[iv] Stabilizare pe 5 axe este activate de cameră atunci când e montat obiectivul SEL90M28G

[v] Mexapixeli efectivi aproximativi

[vi] Sensibilitate ISO standard: 100-25600 pentru imagini statice și filme. Extinsă până la ISO 51200 doar pentru imaginile statice.

[vii] În înregistrarea 25p.

[viii] Înregistrarea de filme în format XAVC S necesită un card de memorie SDXC/SDHC (clasa 10 sau superioară). Înregistrarea la 100 Mb/s necesită un card de memorie SDXC/SDHC (UHS-I/ U3).

[ix] Sunetul nu poate fi înregistrat. Necesită un card de memorie SDXC/SDHC (clasa 10 sau superioară).

[x] S-Log2 și S-Log3 sunt condiționate de procesarea imaginilor

[xi] Obturator frontal electronic activat.

[xii] Utilizați cea mai nouă versiune PlayMemories Mobile

[xiii] Poate fi conectat via Bluetooth cu smartphone-uri cu:

-Android (Android 5.0 sau superior, Bluetooth 4.0 sau superior)

– iPhone/iPad(iPhone 4S sau superior/iPad generația a treia sau superioară)

[i] Cu modul de fotografiere continuă setat la “Hi” și calitatea imaginii la “Fine”.

10 Octombrie 2016, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.