- Frumusetea enigmatica a pesterilor Vatnajokull, unul din cei mai mari ghetari din Europa, este dezvaluita prin intermediul fotografiilor uimitor de detaliate si clare.
- Senzorul este o componenta esentiala a camerelor si defineste capacitatea acestora de a captura cantitatea de lumina si detaliile dintr-o fotografie. Progresul tehnologic in randul senzorilor Sony le permite fotografilor sa realizeze, cu ajutorul celor mai noi camere Sony, fotografii extrem de clare chiar si in conditii de luminozitate scazuta, lucru ce ar fi fost imposibil in trecut
- Seria de fotografii uluitoare este centrata pe cavernele de gheata islandeze si peisajele lor care par din alta lume, cu pereti sferici de un albastru stralucitor care se aseamana cu scene subacvatice. Imaginile surprind deasemenea cascade, crevase cristaline si tuneluri inghetate care strabat fortareata de gheata
Aceasta serie incredibila de fotografii portretizeaza complexitatea nemaivazuta a cavernelor de gheata din Vatnajokull, Islanda – fapt posibil doar datorita noilor tehnologii din spatele senzorilor Sony, care fac posibila fotografierea incredibil de detaliata chiar si in conditii de luminozitate scazuta.
In fiecare an ghetarul Vatnajokull se deplaseaza si isi schimba forma, scotand la iveala un sistem complex de caverne rezista timp de cateva saptamani, dupa care se se transforma la randul lor.
Fotograful Mikael Buck impreuna cu renumitii ghizi locali Einar Runar Sigurdsson si Helen Maria au explorat aceasta lume inghetata folosind cele mai recente camere digitale Sony, incluzand α7R II echipat cu primul senzor fullframe iluminat din spate care permite rezolutii si sensibilitate ultra-inalte, RX10 II si RX100 IV care dispun de primul senzor Exmor RS CMOS de 1 inch tip stiva care se remarca in conditii de luminozitate scazuta si contraste puternice. Imaginile au fost surprinse fara surse de lumina externe – doar lumina naturala filtrata de cavernele de gheata.
Seria de fotografii a adus cavernele la viata, scotand la iveala formele complexe ale sculpturilor naturale, structura delicata a turturilor si textura fina a peretilor cavernelor, formata in urma miscarii constante a acestora. Imaginile au capturat torentele de apa aproape inghetate care formeaza cataracte ce modeleaza si transforma peretii de un albastru stralucitor ai cavernelor. De asemenea, Buck a fotografiat un priceput alpinist local catarandu-se pe bastioanele inghetate pentru a evidentia dimensiunile pesterii albastre.
Helen Maria, membra a Local Guide – cea mai veche companie de ghizi montani din Islanda – afirma: “Explorez aceste pesteri inghetate de cativa ani in cadrul Local Guide. Efemeritatea fenomenului face ca experienta sa fie si mai speciala – oportunitatea de a imortaliza aceasta natura in intreaga sa complexitate, acum mai detaliat decat oricand datorita tehnologiei senzorilor Sony este cu adevarat o experienta deosebita.”
“Aceste imagini nu ar fi fost posibile in urma cu cativa ani fara sa transportarea unor echipamente voluminoase, lumini si alte accesorii pana la ghetar – lucruri care pun fotograful in dificultate. Datorita senzorilor camerelor Sony α7 si RX, singurul lucru de care are nevoie un fotograf este o camera de mici dimensiuni care va permite capturarea unor astfel de imagini inn conditii de luminozitate scazuta” a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging in cadrul Sony Europe.
Din postura de lider global pe segmentul senzorilor foto, cu o cota de piata de aproximativ 50%, Sony continua sa faca progrese in acest domeniu. Senzorii sunt componente esentiale pentru performantele unei camere si lansarea a doi senzori noi anul acesta permite Sony sa isi continue dezvoltarea in industria fotografiei.
27 Noiembrie, Bucuresti – Sony Romania
Nu stiu cat de mult as putea crede ca acele imagini sunt reale, pentru ca pentru mine nu par. E ceva de vis, foarte placut si rar intalnit. Inca incerc sa imi dau seama cum de exista asa frumuseti de locuri. Si aparatele de fotografiat au facut o treaba buna, cred ca au dat ceva mai multa culoare pozelor decat ar fi facut-o alte gadgeturi.
Cu siguranta sunt reale, sigur cam orice fotograf le mai prelucreaza, dar e nevoie de o calitate buna, o baza buna, ca nici Photoshopul nu face minuni. Da,inca mai sunt locuri spectaculoase si putin atinse de ”civilizatie”, pe astea le cautam si noi in calatoriile noastre 🙂