Sony lanseaza noua camera foto full-frame mirrorless ultra-sensitive α7S II


ILCE-7SM2_wFE35F14Z_right

  • Sensibilitate ultra-ridicata de pana la 409600i cu zgomot redus de-a lungul intregului interval
  • Wide dynamic range de-a lungul intervalului ISO extins care ofera gradatii de tonalitate line, de la conditii de luminozitate ridicata la intuneric
  • Stabilizare optica pe 5 axe in corpul camerei
  • Filmare 4K cu citirea completa a pixelilor fara a utiliza efectul de imbinare a pixelilor in formatul full-frame
  • Gama larga de functionalitati video, cum ar fi S-Gamut3.Cine/S-Log3, Gamma Assist Display nou, functia imbunatatita Zebra Function, inregistrare Full HD 120fps si slow-motion de 4x/5x, precum si citirea completa a pixelilor fara a utiliza efectul de imbinare a pixelilor in formatul full-frame
  • Autofocus rapid cu acuratete mai ridicata in scenele wide range si functii de fotografiere avansate

ILCE-7SM2_wFE2470Z_rightILCE-7SM2_wFE35F14Z_image_01

Sony extinde astazi gama de camere foto full-frame compacte premiate α7 prin lansarea modelului α7S II. Cu un nivel de sensibilitate ultra-ridicat, wide dynamic range de-a lungul intregului interval ISO si stabilizare pe 5 axe pentru un control superior, noul α7S II ofera o calitate a imaginii uimitoare in conditii dificile de luminozitate. In cele mai insorite dimineti sau cele mai intunecate nopti, α7S II creeaza noi standarde fotografice indiferent de viteza de obturator aleasa. De asemenea, α7S II este dotata cu o gama larga de functii video de tip profesionist cum ar fi capacitatea de a filma in regim 4K cu citirea completa a pixelilor si fara a utiliza efectul de imbinare a pixelilor in formatul full-frame, fiind ideala atat pentru fotografi, cat si pentru videografi.

 

Camera foto α7S II dispune de un nivel de sensibilitate ISO extrem de larg, cuprins intre 50-409600[i], datorita mix-ului dintre senzorul de imagine full-frame de 12.2 megapixeli[ii] de 35mm si procesorul de imagine BIONZ X. Senzorul optimizeaza dynamic range-ul de-a lungul intervalului ISO extins, ingusteaza gradatiile de tonalitate in conditii de luminozitate ridicata si micsoreaza nivelul zgomotului in intuneric, oferind astfel rezultate impresionate chiar si in conditii extreme. Algoritmul avansat de procesare a imaginilor BIONZ X imbunatateste capabilitatile senzorului si imbunatateste redarea imaginii pe intregul interval, cu accent pe intervalul mid-to-high. Astfel, fotografiile si filmele sunt redate la un nivel de detaliu extrem de ridicat, cu un nivel minim de zgomot.

ILCE-7SM2_wFE28135G_image_02

Video Master

α7S II poate inregistra filme 4K[i] in format XAVC S[ii], ceea ce asigura continutului un nivel de detaliu extraordinar. Intrucat informatia oferita este utilizata fara pixeli sariti sau imbinare de pixeli, camera maximizeaza puterea senzorului de imagine full-frame si produce filme 4K de o calitate superioara si cu efect moire redus. Citirea completa a pixelilor fara imbinare este, de asemenea, folosita la filmarea de clipuri Full HD[iii], ceea ce inseamna ca sunt colectate informatii de la aproximativ de cinci ori mai multi pixeli necesari pentru a genera continut Full HD[iv], care condeseaza o cantitate mult mai mare de informatie pentru a genera filme de o calitate extrem de buna.

In premiera pentru seria α7, α7S II poate inregistra 120fps la 100Mbps[v] cu citire completa a pixelilor fara imbinare in format full frame care poate fi editat in slow motion de 4x/5x[vi] in format Full HD. α7S II poate filma, de asemenea, intern in slow motion de 4x/5x pentru a putea fi revazut imediat pe ecranul camerei.

 

Functia video a fost imbunatatita cu noi profiluri: S-Gamut3.Cine/S-Log3 and S-Gamut3/S-Log3. Aceste noi profiluri dispun de wide dynamic range, iar corectia culorilor este mai usor de atins. α7S ll ofera ofera o amplitudine impresionanta de 14 stopuri in configuratiile gama S-Log3. Camera suporta, de asemenea, S-Gamut/S-Log2, foarte popular in cinematografie si filmari video. Gamma Display Assist este o noua functie care le permite utilizatorilor sa monitorizeze imaginile sau sa verifice focusul cand inregistreaza filme S-Log, in timp ce functia Zebra a fost imbunatatita pentru a oferi un control si mai bun.

 

Stabilizarea imaginii pe 5 axe

Noul α7S II vine echipat cu sistemul inovator de stabilizare a imaginii pe cinci axe, care s-a bucurat de o mare popularitate la modelele α7 II si α7R II. Sistemul corecteaza tremurul camerei pe cinci axe, inclusiv in intervalul angular care are cel mai mare impact asupra calitatii imaginii si tinde sa se comporte ca un teleobiectiv, ceea ce devine vizibil pe masura ce creste zoom-ul, dar si miscarea camerei la declansare, ce afecteaza fotografierea pe timp de noapte sau inregistrarea video.

ILCE-7SM2_front_hi

Autofocus precis

Sistemul autofocus al modelului α7S II a fost imbunatatit si dispune de 169 de puncte de autofocus pentru un plus de precizie si viteza[i]. Puterea senzorului face ca absenta zgomotului din imagini sa permita declansarea functiei Fast Intelligent AF pentru a detecta mai usor contrastul si sa reactioneze mult mai rapid in scenariile cu lumina slaba (chiar si la EV-4), atunci cand este dificil sa percepi imaginile chiar si cu ochiul liber. In timpul filmarii, performanta autofocus-ului este de doua ori mai ridicata comparativ cu modelul anterior[ii].

 

Vizorul electronic

XGA OLED Tru-Finder prezent pe modelul α7S II a fost la randul lui imbunatatit si dispune de cel mai mare factor de magnificare din lume[iii] al unui vizor, de 0,78x (aproximativ 38,5 grade pe diagonala), oferind o imagine clara pe intreaga suprafata de display. Utilizarea stratului antireflex ZEISS T* asigura reducerea reflectiei de pe vizor. OLED Tru-Finder ajuta in timp real felul in care compensarea expunerii, balansul de alb si alte setari selectate influenteaza imaginea afisata.

 

Upgrade-uri pentru utilizatori

Camera α7S II dispune de un numar ridicat de imbunatatiri, devenind astfel mai usor de utilizat si mai intuitiva. Constructia din aliaj de magneziu ii ofera noului model o greutate mai redusa si il face mai robust, in timp ce grip-ul si butonul de declansare au fost regandite pentru ca aparatul sa poata fi utilizat mult mai usor. Pentru momentele in care se impune liniste completa, modul silent shooting poate fi activat si pe fotografie continua la 5fps[iv], iar fiabilitatea a fost imbunatatita cu reducerea tremurului in momentul declansarii[v]. Montura obiectivului a fost intarita pentru a asigura o rezistenta mai buna, ideala atunci cand utilizatorii folosesc diferite alte obiective. Camera pote fi incarcata acum prin intermediul USB-ului, chiar si atunci cand aparatul este in functiune, oferind astfel o autonomie sporita. Pentru mai mult confort si siguranta, Sony lanseaza si LCS-EBF, o husa din piele de cea mai buna calitate pentru α7S II de asemenea compatibila cu α7R II si α7 II.

 

 

α7S II dispune de conectivitate prin Wi-Fi si NFC si poate fi utilizat cu aplicatia Play Memories Mobile de la Sony pentru platformele Android si iOS, dar si cu gama tot mai larga de aplicatii pentru camere foto PlayMemories.Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul www.sony.net/pmca.

α7S II (ILCE-7SM2)- specificatii tehnice

Montura E-mount
Senzor de imagine 35mm full frame(35.6mm×23.8mm)Exmor CMOS
Numar de pixeli (efectiv) Aprox. 12.2 megapixeli
Format inregistrare Fix JPEG(DCF Ver.2.0、Exif Ver.2.3、conform cu MPF Baseline)、
RAW(Sony ARW 2.3 format)
Clipuri XAVC S 4K / XAVC S HD /AVCHD format Ver.2.0 conform/MP4
Functii

filmare

Profil Imagine Profil Imagine(OFF/1-9、Black Level、Gamma(Movie、Still、Cine1-4、ITU709、ITU709[800%]、S-Log2、S-Log3)、Black Gamma、Knee、Mod Color(Movie, Still, Cinema, Pro, ITU709 Matrix, White&Black, S-Gamut, S-Gamut3.Cine, S-Gamut3)、Saturation、Color Phase、Color Depth、Detail、Copy、Reset)
Altele Fotografiere High Frame Rate, Asistenta Display Gamma, Zebra, Time Code/User Bit、Control Rec、Declansator Auto Slow、Dual Video Rec、Setare Marker, Selector NTSC/PAL
Iesire HDMI 3840×2160 (30p(25p)/24p) / 1920×1080 ( 60p (50p) / 60i (50i) / 24p)
YCbCr 4:2:2 8bit/RGB 8bit
Media Memory Stick PRO Duo、Memory Stick PRO-HG Duo、Memory Stick Micro (M2), card memorie SD、card memorie SDHC(Conform cu UHS-I、card memorie SDXC(conform cu UHS-I), card memorie microSD, card memorie microSDHC, card memorie microSDXC
Sistem de focalizare Tip Fast Intelligent AF(Detectie contrast AF)
Puncte de focalizare 169 points
Plaja ISO EV -4~20(la ISO 100 echivalent cu obiectiv F2.0 atasat)
Control expunere Tip Metering 1200 zone-echivalente
Plaja ISO Imagini fixe:ISO100-102400 (ISO50 / 64 / 80 / 128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 extensibil), AUTO (ISO100-409600: selectabil pe limita inferioara si superioara), Multi Frame NR (extensibil pana la ISO 409600), Clipuri VIDEO: ISO100-102400 echivalent (ISO128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 extensibil), AUTO (ISO100-409600 echivalent: selectabil pe limita inferioara si superioara)
Declansator Viteza declansator Imagini fixe:1/8000 la 30 sec, Bulb, Clipuri:1/8000 to 1/4 sec
Declansare silentioasa DA (Pornit / Oprit)
Declansator cortina electronica frontala DA (Pornit / Oprit)
SteadyShot INSIDE (stabilizator imagine) Tip Mecanism Image Sensor-Shift cu 5 axe de compensare (Compensarea depinde de specificatiile obiectivului)
Efect de compensare 4.5 trepte (Pe baza standardului CIPA. Doar Pitch/Yaw. Cu obiectivul Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA montat. NR expunere lunga oprit.)
Fotografiere in rafala Viteza fotografiere continua[i] Fotografiere continua:Max. aprox. 2.5fps、Prioritate viteza fotografiere continua:Max. aprox. 5fps
Nr. Cadre inregistrabile (aprox.) in timpul fotografierii continuexiii Prioritate viteza fotografiere continua: 64 cadre (JPEG Extra Fine L), 200 cadre (JPEG Fine L), 200 cadre (JPEG Standard L), 31 cadre (RAW), 26 cadre (RAW & JPEG)

 

Fotografiere continua: 100 cadre (JPEG Extra Fine L), 200 cadre (JPEG Fine L), 200 cadre (JPEG Standard L), 59 cadre (RAW), 34 cadre (RAW & JPEG)

Vizor Tip Vizor electronic(XGA OLED Tru-Finder)
Numar total de puncte 2,359,296 puncte
Acoperire camp 100%
Grosisment Aprox. 0.78x(cu obiectiv de 50mm la infinit, dioptrii -1m-1
Ecran LCD Tip 7.5cm(3.0 type)TFT drive
Numar total de puncte 1,228,800 puncte
Unghi ajustabil Sus aprox. 107 grade, jos aprox. 41 grade
Audio Microfo Inclus Stereo
Difuzor Inclus Mono
Interfata Multi interfata, HDMI conector micro(Tip-D),
Terminal microfon (3.5mm Stereo minijack),
Terminal casti (3.5mm Stereo minijack, Multi/Micro USB Terminal)
Wireless LAN (inclus) Compatibil Wi-Fi、IEEE802.11b/g/n(2.4GHz band)[ii]
NFC NFC Forum Type 3 compatibil Tag
Aplicatii camera PlayMemories Da
Baterie Reincarcabila NP-FW50
Greutate Aprox. 627g(cu baterie si card Memory Stick PRO Duo)、aprox. 584g(doar carcasa)
Dimensiuni

(conform cu CIPA)

Aprox. 126.9×95.7×60.3mm
Temperatura de functionare 0-40°C

11 Spetembrie 2015, Bucuresti – Sony Romania

[i] Aproximativ. Poate varia in functie de condițiile de fotografiere

[ii] Metoda de configurare/Metoda de acces: WPS sau modul manual/infrastructura. Cand este conectata la un smartphone, camera poate functiona ca baza fara punct de acces wireless. (Securitate: WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK)

Noul model α7S II full-frame va fi disponibil in Europa in noiembrie 2015, la un pret recomandat de 3.400 euro.

[i] Comparativ cu α7S

[ii] Comparativ cu α7S, în timpul filmării Full HD.

[iii] Dintre camerele digitale. Factorul de magnificare al vizorului este de aproximativ 0.78x (cu obiectiv 50mm la infinit, -1m-1). La data difuzarii comunicatului de presa, bazat pe cercetarile Sony

[iv] Modul Speed Priority Continuous. Focus si setari de expunere setate la first shot.

[v] Durabilitate de 500,000 cicluri, conform testelor interne Sony, cu obturatorul electronic activat.

[i] QFHD: 3840 x 2160. Inregistrareaa interna si iesirea HDMI, ambele la rezoluție 4K, sunt disponibile in format full-frame

[ii] Cardul de memorie SDXC e necesar pentru inregistrari in format XAVC S

[iii] In 24p/30p

[iv] 1920 x 1080

[v] Este necesar un card de memorie UHS Class 3 pentru a înregistra la 100Mbps

[vi] 30p (25p) sau 24p

[i] Standard ISO 100 – 102400, poate fi extins pana la ISO 50-409600

[ii] Aproximare: megapixeli efectivi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.