Sony lanseaza in Romania α99 Full-Frame, NEX-6 si NEX 5R, pentru fotografi exigenti


           Noile camera foto NEX 5R, NEX 6 si a99 de la Sony sunt cu adevarat revolutionare si se adreseaza atat fotografilor amatori cat si celor profesionisti. Va invitam sa descoperiti in comunicatele din anexa caracteristicile fiecarui model nou lansat.

•          α99 este prima camera foto SLT cu senzor full-frame si sistem dual de focalizare Dual AF format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 in cruce) + 102 puncte de focalizare (in planul senzorului)

•          Un DSLR in corp compact, modelul NEX-6 are un senzor de 16,1 megapixeli efectivi Exmor APS HD CMOS, plus o sensibilitate ISO de pana la 25.600, pentru imagini si inregistrari video la rezolutie Full HD

•          Cele doua modele dispun de vizor electronic XGA OLED Tru Finder cu acoperire 100% a cadrului

•          Fotografiere in rafala, de sase cadre pe secunda la rezolutie full-HD si 10 cadre pe secunda in modul de fotografiere rapida Tele-zoom pentru modelul α99 si 10 cadre pe secunda pentru NEX 6

•          NEX5R, mai compacta si mai usoara, dispune de ecran tactil intuitiv cu functie “Touch Shutter” (declansator prin atingere) si operare intuitiva prin control dial si buton Fn (functie) si conectivitatea Wi-Fi

Noua NEX-5R – imagini mai performante, o camera mai usoara

Sony NEX-5R introduce functia “Fast Hybrid AF” si conectivitatea Wi-Fi

•    Calitate de DSLR a imaginilor si clipuri video Full HD cu noul senzor de imagine APS-C de 16,1 megapixeli efectivi
•    Noul autofocus rapid de tip hibrid pentru autofocalizare precisa si rapida in orice situatie; autofocus similar DSLR-urilor pentru fotografierea cu pâna la 10 cadre pe secunda
•    Ecran LCD cu inclinare de pâna la 180° intr-un body ultra-compact
•    Ecran tactil intuitiv cu functie “Touch Shutter” (declansator prin atingere) si operare intuitiva prin control dial si buton Fn (functie)
•    Distribuire facila a imaginilor prin Wi-Fi

Sony lanseaza noua camera foto compacta NEX-5R, ce imbina foarte bine performanta, stilul si portabilitatea. Combinând calitatea imaginii datorita senzoruluimare cu libertatea de a schimba obiectivul, camera mirrorless hibrida ofera toate beneficiile unui aparat DSLR la o greutate mult mai scazuta. Mai avansata decât o camera compacta, este perfecta ca o a doua optiune pentru entuziastii care nu vor sa renunte la calitatea imaginii sau functiile de control atunci când vor sa renunțe la greutatea unui DSLR.

Cu o rezolutie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul de imagine de marimea unuia pentru DSLR asigura fotografii bogate in detalii si clipuri video Full HD clare. Procesorul de imagine BIONZ permite realizarea unor imagini cu zgomot de imagine redus, chiar si in conditii de iluminare scazuta la o sensibilitate ISO de pâna la 25.600.

O premiera pentru camerele cu obiective interschimbabile de la Sony o reprezinta combinarea autofocus-ului hibrid rapid cu functiile de detectie a  distantei si contrastului pentru a raspunde cerintelor oricaror conditii de fotografiere. “Phase-detection” detecteaza rapid distanta la care se afla subiectul, iar “contrast-detection” se activeaza pentru a obtine o focalizare extrem de precisa. In modul “Speed Priority Continuous”, NEX-5R comuta automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similara cu cea a DSLR-urilor se observa in momentul in care utilizatorul foloseste aparatul pentru subiecti in miscare, fotografiind cu pâna la 10 cadre pe secunda.

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe urmatoarele obiective: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei functii si pe alte obiective.

O alta caracteristica a noii camere NEX-5R este LCD-ul cu touch intuitiv, cu ajutorul caruia incadrarea, ajustarea, fotografierea si vizualizarea imaginilor este foarte facila. la acestea se adauga functiile „control dial” si butonul „Fn”, pentru fotografii obisnuiti cu flexibilitatea unei camere DSLR. Noua functie de declansare prin atingere face fotografierea si mai usoara pentru a surprinde momentul perfect.

Touchscreen-ul clar si luminos se poate roti la 180 de grade pentru realizarea facila a autoportretelor. Utilizatorii vor aprecia si functia de calibrare aflata pe ecranul digital care ii va ajuta la fotografia de peisaj.

Inregistrarea Full HD este imbunatatita cu noua functie “Auto Slow Shutter” care ofera mai multa luminozitate clipurilor realizate in conditii de iluminare scazuta. Camera detecteaza automat incaperile intunecate si conditiile de filmare pe timp de noapte si scade automat viteza de declansare pentru a oferi imagini mai luminoase.

NEX-5R este prima camera digitala α cu obiective interschimbabile de la Sony cu conectivitate Wi-Fi pentru distribuirea, stocarea si vizualizarea imaginilor.

Ca alternativa, imaginile pot fi transferate direct pe PC-ul conectat, caz in care procesul de back-up este mult simplificat, fara a mai fi necesara utilizarea unui card sau a cablurilor de conectare. Fotografiile stocate pe NEX-5R pot fi, de asemenea, vizualizate direct pe televizoarele cu DLNA, fara a mai fi nevoie de cablu HDMI sau prin WAP sau router pentru trimiterea pozelor de pe camera direct pe televizoarele cu Wi-Fi Direct.

Noile accesorii includ husa de tip slim LCS-SL10 care este ideala pentru pastrarea obiectivelor si a altor accesorii si folia de protectie PCK-LM13 pentru ecranul LCD. Pentru a vizualiza intreaga gama de obiective si accesorii, vizitati: http://www.sony.ro.

Noua camera NEX-5R de la Sony este disponibila in Europa de la mijlocul lunii octombrie 2012.

* Incepand din august 2012 pentru camere foto cu obiective interschimbabile
Specificatii
Caracteristici    NEX-5R
Tip    Camera digital compacta cu obiective interschimbabile
Obiective compatibile    Obiective E-mount. Pot fi folosite si obiective A-mount cu adaptor optional (AF continuu cu LA-EA2)
Senzor de imagine    Senzor APS-C (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS cu 16,1 megapixeli efectivi
Procesor    Procesor de imagine BIONZ™
Sensibilitate ISO     ISO 100 – 25600 (fotografii)
Inregistrare HD    Full HD AVCHD Ver. 2.0 / MPEG-4 AVC (H.264); MP4;
pâna la 1920 x 1080 50p
LCD    7.5cm (3″)  TFT (Xtra Fine LCD) cu rezolutie 921k; poate fi rotit cu pâna la 180 grade in sus si 50 de grade in jos; ecran cu touch
Zoom Digital     Clear Image Zoom: approx. 2x (fotografii)
Smart Zoom: approx. 1.4x/2x (fotografii)
Digital Zoom: approx. 4x (fotografii / clipuri)
SteadyShot™     (Stabilizator de imagine optic disponibil pe obiective E-mount)
Sistem Autofocus    AF hibrid rapid (AF cu phase-detection /contrast-detection AF cu contrast-detection); 99 puncte de focalizare (AF cu phase-detection) / 25 puncte de focalizare (AF cu contrast-detection);
AF cu Object Tracking
Efecte    11 efecte (15 variatii): Poster (Culoare, Alb/Negru), Pop, Retro, Culoare partiala (R,G,B,Y), Contrast monocrom ridicat, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniatura
Fotografiere continua    Pâna la 10 cadre pe secunda (in modul Speed Priority)
Baterie (fotografie)    Aprox. 330 fotografii (masurare CIPA)
Blit extern (incorporat)     GN7 (in metri la ISO 100)
Alte caracteristici    Auto Portrait Framing si Self-Portrait; Face Detection si Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D); Auto HDR; DRO; mod Hand-held Twilight; stiluri creative; Interfata Photo Creativity; ; Wi-Fi; incarcare USB; aplicatii PlayMemories
Media    Stick de memorie PRO Duo / Stick de memorie PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC
Dimensiuni (W x H x D)    Aprox. 110,8 mm × 58,8 mm × 38,9 mm (excluzând proeminentele)
Greutate    Aprox. 218g (doar body-ul)
Aprox. 276g (cu baterie si stick de memorie PRO Duo)
Software    PlayMemories Home

4 Octombrie 2012 – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.